Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

Vijetnam

424 €

POLAZAK: 2. decembar 2019. - POVRATAK: 9. decembar 2019.
8 dana (5 noćenja) – avionom

8 dana (5 noćenja) – avionom
POLAZAK: 2. decembar 2019. – POVRATAK: 9. decembar 2019.
Cena putovanja po osobi: 424 €

Program putovanja

Sastanak putnika kod info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 9.30 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati. Sletanje u Dohu u 18.45. Let za Ho Ši Min (QR 972) u 20.00 sati.
Sletanje u Ho Ši Min u 07.15 sati. Transfer autobusom u Ho Si Min/Saigon bivši glavni grad Južnog Vijetnama koji je, nakon povlačenja Amerikanaca, 1975. godine podpao pod vlast komunista sa severa. Saigon je tada preimenovan u Ho-Ši-Min po komunističkom revolucionarnom vođi i državniku, koji je podržavao južnovijetnamsku gerilu i borio se protiv američke vojne intervencije. Ipak, za obične ljude ime grada je uvek ostalo Saigon. Saigon ili Ho Chi Min City je najmnogoljudnij grad u Vijetnamu, ali ne i glavni. On je bio sedište Vlade Južnog Vijetnama, koja je bila antikomunistička i zajedno sa snagama SAD-a se borila protiv ujedinjenja zemlje. Povlačenjem Amerikanaca, pala je i Vlada, a nekadašnje njeno sedište je današnje turističko odredište. Smeštaj u hotel posle 14 sati. Upoznavanje sa gradom kroz šetnju uz pratnju vodiča. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet autobusom do Cu Si tunela, koji se nalaze u okolini Saigona, gde su se odvijale žestoke borbe između američkih snaga i snaga Vietkonga. Radi se o tunelima u kojima se odvijao život za vreme rata. Budući da su se borci Vietkonga vrlo teško mogli nositi sa tehnički mnogo nadmoćnijim neprijateljem, oni su sigurnost za sebe i svoje porodice pronalazili duboko pod zemljom. Neverovatno zvuči podatak da je iskopano preko 240 kilometara tunela kroz džunglu, u koje zbog svoje građe nisu mogli ući američki vojnici.

Ovi svojevrsni lavirinti pod zemljom su imali bezbroj ulaza i izlaza, pa američki vojnici nisu imali apsolutno nikakve šanse za pešadijsko napredovanje, jer ni sami nisu znali odakle preti opasnost i kako protivnički borci jednostavno nestaju. Ulazi u Cu Si tunele su bili odlično sakriveni, i njihove dimenzije su bile takve da u njih mogu ući samo Azijati. Danas su za potrebe turističkih obilazaka neki od tunela prošireni. Povratak. Panoramsko razgledanje najvećih znamenitosti Saigona: Zgrada Narodnog Komiteta, delo čuvenog francuskog arhitekte Gardesa, Kineska četvrt u Ho Ši Minu koja sadrži brojne lepe konfučijanske i taoističke hramove koje su izgradili kineski doseljenici u XVIII. i XIX. veku.

Vinh Nghiem, jedna od najvećih pagoda koja je locirana u Distriktu 3, Pagoda Cara žada, taoistički hram u kineskom stilu iz XIX. Veka, ovaj hram je posvećen jednom od najvažnijih božanstava popularnog politeističkog taoizma, ima i bazen pun kornjača, životinja koje su zbog svoje dugovečnosti izuzetno poštovane u Kini i Vijetnamu. U centru grada se nalaze i raskošne kolonijalne građevine iz doba francuske vladavine poput gradske skupštine, zgrade centralne pošte i velike katedrale. "Palata ponovnog ujedinjenja", sa uređenom konferencijskom dvoranam i u Vijetnamu nezaobilaznim komunističkim dekorom koji se sastoji od biste Ho Ši Mina, postavljene ispred crvene zastave sa srpom i čekićem, ratnim sobama u podrumu, i prostranim dvorištem sa savršenim travnjakom i egzotičnim tropskim drvećem. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni polazak autobusom do delte reke Mekong. Ova moćna reka izvire negde ispod Tibeta i prolazi kroz zemlje Indokine, pre nego što se ulije u Južnokinesko more. U slobodnom prevodu Mekong bi bila Majka reka, i ona to predstavlja za brojno stanovništvo ove regije. Neki prevodi ovu reku zovu Velikom, a drugi rekom devet zmajeva, jer se reka u zadnjem toku razdvaja na devet krakova i predstavlja novih devet reka. Kažu da se samo u delti Mekonga proizvede više pirinča nego u Japanu i Koreji zajedno. Po dolasku u grad Maj To koji je osnovan 1680 godine od strane kineskih izbeglica koji su bežali sa Tajvana nakon pada Južne dinastije Ming, ukrcavanje na brodic koji plovi malim kanalima delte reke Mekong, gde se mogu videti običaji i način života lokalnog stanovništva. Dolazak na čuveno ostrvo Unicorn gde se moze uživati u orhidejama kao i probati mnogobrojno sezonsko voće, uz zvuke tradicionalne lokalne muzike. Povratak u hotel.

U večernjim satima preporučujemo odlazak u čuvenu Vijetnamsku Operu gde se može uživati u nadaleko čuvenim predstavama. “Sajgon Opera Kuća” je elegantna kolonijalna zgrada u neposrednoj blizini čuvene katedrale Notre Dame i klasične centralne pošte. Obnovljena trospratna zgrada opere izgradjena je 1897 godine od strane francuskog arhitekte Eugene Feret i služi ne samo za operu, već i za širok spektar scenskih umetnosti, uključujući balet, muzičke koncerte, vijetnamski tradicionalni ples i drame. Iz daljine, zgrada Opere izgleda kao divna gigantska gradska kapija sa kamenim ukrasima i statuama na ulazu, kristalne lustere i sjajni granitni pod u predvorju- sve je izgradjeno materijalima uvezenim iz Francuske. Ovalni auditorijum sa 468 sedišta nudi dobar pogled sa svakog sedišta a pozorište je bez eha i čuva sav zvuk u pozorištu. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet do nacionalnog parka Čan Gio, egzotične divljine, šarenog pejzaža, bujne džungle i šume mangrova. Vožnja gliserom kroz rezervat, jednim od najvažnijih ekosistema Vijetnama, koji pruža stanište za 52 vrste flore i 200 vrsta faune. Vožnja gliserom kroz netaknutu prirodu Nacionalnog parka gde se mangrova šuma nadvija nad rekom. Poseta farmi krokodila. Odlazak do restorana na tradicionalni vijetnamski ručak. Odlazak do ostrva majmuna u kome se nalaze stotine majmuna i drugih divljih životinja. Poseta tradicionalnom ribarskom selu, gde ribari ručno pletu svoje mreže uz reku i gde se može dosta naučiti o životu lokalnog stanovništva ove egzotične zemlje. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individiualno razgledanje grada. Preporučujemo večernji fakultativni izlet rikšom i upoznavanje sa lokalnim gastronomskim specijalitetima Vijetnama. Svi znamo da je Vijetnam apsolutna legenda kada je u pitanju ulična hrana, a ako želite da maksimalno iskoristite svoje vreme, poželećete da krenete sa lokalnim ljudima koji znaju da biraju najbolje od najboljeg u Saigonovoj uličnoj hrani. Saznajte kako je kineska hrana integrisana u vijtnamsku kuhinju dok udišete začinjene ukuse uličnih štandova i gledate kako se lokalni život odvija pred vašim očima u srcu Sajgona. Iskoračite iz utabane staze kako biste putovali skrivenim ulicama Sajgona i probajte hranu koju većina ljudi izvan Vijtnama nikada nije ni sanjala. Ulična hrana u Vijetnamu je neverovatno raznolika. Ova tura ne samo da ističe izuzetnu i raznovrsnu uličnu hranu Vijetnama, već i slavi mnoge običaje koji se odvijaju tokom obroka. Noćenje.
Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer autobusom do aerodroma. Let za Dohu (QR 971) u 19.15 sati. Sletanje u Dohu u 23.55 sati po lokalnom vremenu.
Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 06.50. Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Ho Ši Min-Doha-Beograd (sa presedanjem),  transferi autobusom prema programu putovanja, smeštaj u hotelima kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela),  obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohi i Ho Ši Minu (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), ulaznica za lokalitete,  troskovi i usluga pribavljanja vize za Vijetnam, napojnice za vozace i lokalne vodice koji su obavezni u ovom delu sveta ( 60 evra za sve vreme boravka), fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate. 

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana: 

  • 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju 
  • 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
  • 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana, a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ 

Hotel u Ho Si Minu kategorije četiri zvezdice poput hotela „Ramana Saigon” 

Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, iste kategorije. 

FAKULTATIVNI IZLETI

  • Celodnevni izlet za Maj To. Cena – 45 evra.(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Maj To – hotel, krstarenje i obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča).
  • Poludnevni izlet za Cu Ši. Cena – 50 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Cu Ši – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča).
  • Celodnevni izlet za Čan Gio. Cena – 65 evra. (U cenu je uključeno: vožnja gliserom i mini busom na relaciji hotel – Nacionalni park – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča, ručak u nacionalnom restoranu).

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedenii uz korigovanje cene).Organizator faklutativnih izleta je lokalna agencija. 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE 

  • Viza za Vijetnam se može pribaviti posredstvom Putnik Travela. Potrebno je dostaviti pasoš, dve fotografiju za pasoš (3.5 x 4.5 cm), najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Takse i usluge viziranja pasosa iznosi  45 evra. Sve informacije o uslovima pribavljanja vize mogu se dobiti u poslovnici Putnik Travela ili na telefon 011/3245-642.
  • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
  • Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Putnik travela

Agencija Grand Tours uskoro prelazi na novi sajt!

Do tada za sve informacije pozovite agenciju zbog validnosti podataka.

021/422-324; 011/361-60-47