Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

TAJLAND

424 €

POLAZAK: 2. decembar 2019. - POVRATAK: 9. decembar 2019.
8 dana (5 noćenja) – avionom

8 dana (5 noćenja) – avionom
POLAZAK: 2. decembar 2019. – POVRATAK: 9. decembar 2019.
Cena putovanja po osobi: 424 €

Program putovanja

Sastanak putnika kod info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 18.15 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati. Sletanje u Dohu u 18.45. Let za Bangkok (QR 830) u 20.10 sati.
Sletanje u Bangkok u 06.55 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel posle 14 sati. Slobodno popodne. Noćenje.

Doručak. Razgledanje grada autobusom. Bangkok je danas jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Bangkok je dugo vremena za vreme Kraljevstva Ajutaja, bio samo manja trgovacka luka na ušću reke Cao Praja. Nakon pada Ajutaje, godine 1768. postaje glavnim gradom kraljevstva U razdoblju od više od dva veka, Bangkok se razvio u političko, društveno i ekonomsko središte Tajlanda, pa i Indokine i cele Jugoistočne Azije. Njegov ga je uticaj u umetnosti, politici, modi, obrazovanju, razonodi, finansijskog i kulturnog centra doveo do statusa globalnog grada. Obilazak kraljevske palate sa hramom smaradnog Bude. Povratak u hotel. Noćenje.
Dorucak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ploveću pijacu U spletu kanala odvija se život i trgovina lokalnog stanovništva. Doživećete fascinantan tradicionalni still života u Jugoistočnoj Aziji i shvatite koliko je reka važna za život i trgovinu lokalnog stanovništva. Na uzanim kanalima je uvek velika gužva pa se možete naći ¨zarobljeni¨ u saobraćaju Pored kanala napravljeni su pijačni štandovi sa gomilama raznovrsnih suvenira i robe za turiste koje svakodnevno posećuju pijacu. Odlazak do Vrta ruza, prisustvovanje tradicionalnoj predstavi i odlazak na rucak u prekrasnom etno parku. Nocenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ajutaju. Ukoliko želite da naučite istoriju Tajlanda, najbolji i najlakši način je da posetite Ajutaju koja se nalazi nekih 85 km severno od Bangkoka. To je stari grad koji čuva fascinantne ruševine koje i dalje stoje i uče nas istoriju Tajlanda.Od 1350. do 1767. godine Ajutaja je bila glavni grad i to je bio zlatan period Tajlandske istorije. Grad je podigao Kralj Utong koji je kasnije krunisan kao Kralj Ramatibodi I. Ajutaja je dala 33 Kraljeva i bila je glavni grad sve dok ga Burma nije osvojila. Kasnije su Tajlanđani uspeli da je povrate. Grad pamti mnogobrojna razaranja i ruševine koje se čuvaju i dan danas i pokazuju istojiju Tajlanda. Ruševine se mogu videti u Istorijskom Parku Ajutaja koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1991. god. Organizovana poseta hramovima i rucak u jednom od restorana. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni dvodnevni izlet autobusom za Angkor najvažniji i najveći hramski kompleks u Kambodži koji ne samo da je bio najgrandiozniji hram kmerskog carstva, već je bio i pravi grad, unutar čijih zidina je živelo čak 80000 stanovnika. Kompleks obuhvata preko 1.000 do danas otkrivenih hramova. Najvećim delom je sagrađen u periodu od 1113. do 1150. godine, u vreme vladavine kmerskog kralja Surjawaramana II.

Izuzetni hramovi, koji su bili potpuno pokriveni rastinjem, otkrili su ih francuski misionari 1860. godine. Na UNESCOvoj listi se nalazi od 1992. godine i veliki broj nevladinih organizacija radi na njegovoj zaštiti. Koliki je njegov značaj za Kambodžu govori i činjenica da se nalazi na državnoj zastavi. Vladari Kmera smatrali su se božanskim vladarima. Svaki kralj gradio je vlastiti hram, posvećen jednom božanstvu. Angkor Thom na jeziku Kmera znači ‘veliki grad’. Za razliku od Angkor Wata koji je bio hram, Angkor Thom je bio grad u kojem su tadašnji Kmeri živeli. Prostire se na površini otprilike pet puta većoj nego Ankgor Wat, najljepši deo Angkor Thoma je hram Bayon kojeg je sagradio kralj Jayavarman VII. Odlazak za Siam Rep koji na jeziku Kmera znači Sijamski poraz (Sijam je stari naziv za Tajland) i odnosi se na pobedu Kmera nad Tajlandskom kraljevinom u 17. veku. Siam Rep, drugi grad po veličini u Kambodži, danas jedan od najposećenijih turističkih centara. Blizina Angkora učinila je ovaj mali gradić omiljenim mestom za turiste iz celog sveta. Siam Rep živi noću, a ceo je izgrađen u francuskom kolonijalnom stilu. Smeštaj u hotel. Noćno razgledanje grada. Noćenje.
Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada u Bangkoku ili nastavak fakultativnog izleta autobusom za Tonle Sap. Koliko je Angkor bio slika nekih starih velikih vremena Kmera, toliko je ovo jezero slika današnje ’’moderne’’ Kambodže. Tonle Sap je jezero koje nastaje vraćanjem vode iz delte Mekonga nazad. Taj proces navodnjava ogromnu dolinu i čini ovaj deo Kambodže jako plodnim. Na obali ovog jezera živi oko milion ljudi u primitivnim uslovima, u kućicama na bambusovim štapovima iznad vode bez struje i vode. Poseta farmi svile. Poseta Les Artisan D'Angkor radionici koja prikazuje jedinstvenu tradicionalnu veštinu obrade drveta i kamena.. Transfer autobusom oko 23 sata do aerodroma u Bangkoku.
Let za Dohu (QR 837) u 01.20 sati. Sletanje u Dohu u 05.25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 1081) u 06.50. Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Bangkok-Doha-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Bangkoku, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela) obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohu i Bangkoku, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), troskovi i usluga pribavljanja vize za Tajland, ulaznica za Kraljevsku palatu i ulaznice za ostale lokalitete, napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni (60 € po osobi za ceo boravak), fakultativni izleti kao i troskovi međunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate. 

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima građana: 

 • 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju 
 • 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje
 • 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ 

Hotel u Bangkoku kategorije tri zvezdice poput hotela „Manhattan”  

Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI

 • Celodnevni izlet autobusom za Plovecu pijacu . Cena – 65 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ploveca pijaca – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča, prisustvovanje predstavi u Vrtu ruza kao i organizovan rucak u etno parku).
 • Celodnevni izlet autobusom za Ajutaju . Cena – 60 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ajutaja – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča “Panpa Inn Palace”, rucak u jednom od restorana).
 • Dvodnevni izlet autobusom za Kambodžu. Cena izleta će biti naknadno objavljena. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji Bangkok – Angkor Wat – Siam Rep – Tonle Sap – Bangkok, smeštaj u hotelu sa 3* u Siam repu na bazi noćenja sa doručkom, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča Angkor Wata, i krstarenje brodom Tonle Sap. Napomena za izlet u Kambodžu potrebna je viza za Kambodžu i multi viza za Tajland koje nisu uključene u cenu izleta, a mogu se izvaditi posredstvom agencije PUTNIK TRAVEL. Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE 

 • Viza za Tajland se može pribaviti posredstvom Putnik Travela. Potrebno je dostaviti pasoš, jednu fotografiju za pasoš (3.5 x 4.5 cm), najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Taksa i usluge pribavljanja vize za Tajland u iznosu od 60 evra. Sve informacije o uslovima pribavljanja vize mogu se dobiti u poslovnici Putnik Travela ili na telefon 011/3245-642.
 • Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu. 
 • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
 • Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/3245 – 642.
 • Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Putnik travel.

Agencija Grand Tours uskoro prelazi na novi sajt!

Do tada za sve informacije pozovite agenciju zbog validnosti podataka.

021/422-324; 011/361-60-47