Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

“Istočnoazijski tigar” – najzeleniji i najčistiji grad na svetu – SINGAPUR

634 €

POLAZAK: 23. februar 2020. - POVRATAK: 1. mart 2020.
8 dana (5 noćenja) – avionom

8 dana (5 noćenja) – avionom
POLAZAK: 23. februar 2020. – POVRATAK: 1. mart 2020.
Cena putovanja po osobi: 634 €

Program putovanja

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 9.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati. Sletanje u Dohu u 18.45. Let za Singapur (QR 942) u 20.15 sati.
Sletanje u Singapur u 09.15 sati po lokalnom vremenu. Legenda kaže da se princ Sang Nila Utama sa Sumatre u 13. veku iskrcao na ovo ostrvo i u tom trenutku ugledao čudno stvorenje za koje je mislio da je lav, tako da je odlučio da novo naselje nazove Singapura, što na Sanskritu znači Grad lavova. Istorijski podaci, s druge strane, govore da je Singapur bio naseljen još u 11. veku i da je tada bio poznat kao Temasek, što je na jeziku ostrva Java znači Primorski grad.

Iako su se u prethodnim vekovima smenjivali kolonijalni osvajači, među kojima su prvo na ostrvo kročili Portugalci, pa Holanđani, Britanci su bili ti koji su ostavili pečat sve do današnjeg dana. Prvi su u regionu ustanovili svoje baze, a od Singapura napravili strateško mesto u daljem napredovanju ka istoku. Od 1867. godine do Drugog svetskog rata, kada su ga zauzeli Japanci, Singapur je bio britanska krunska kolonija. Vraćen joj je u posed nakon završetka rata, da bi se za svoju nezavisnost u okviru Malajske federacije izborio 1963. godine. No, tek dve godine kasnije, 9. avgusta 1965. godine Singapur uspeva da se izbori za svoju potpunu nezavisnost. Popularno nazvan „mikrokosmos Azije“, ova mala ostrvska zemlja će oduševiti svakog posetioca svojim kontrastima, rigoroznim pravilima, ali i mestima za potpuno uživanje.Transfer do hotela posle 14 sati. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.
Doručak. Razgledanje grada autobusom i peške. Vožnja do nekadašnjeg kriket stadiona Padang, koji se nalazi u srcu grada i okružen je važnim znamenitostima kao što su zgrada Vrhovnog suda i Gradska kuća. Odlazak do Merlion parka u kome se nalazi ponos i simbol grada – statua Merlion – mitsko biće sa glavom lava i telom ribe. Iz parka se pruža spektakularan pogled na zaliv. Zatim poseta Hramu nebeske sreće »Thin Hock Keng«, koji je najstariji i najveći u Singapuru. Glavni hram je posvećen boginji mora Mazu i zaštitnik je svih moreplovaca, dok je drugi budistički hram posvećen boginji mudrosti Kuan Jin. Vožnja kroz kinesku četvrt do Botaničke bašte sa 60.000 orhideja. Nakon toga odlazak do Male Indije, dela grada sa živopisnim uskim ulicama, uličnim kuvarima, vegetarijanskim restoranima i prodavnicama suvenira.

Uz mirise jasmina, začina i tamjana ovo je najbolje mesto za završetak prijatnog dana u Singapuru. Orčard Roud trgovačka oblast je jedna od najpoznatijih i popularni je magnet za turiste. To je centar najpoznatijih radnji, ogromnih robnih kuća i šoping molova. Da bi privukli još turista vlada je odlučila da legalizuje kockanje i odobrila je izgradnju više kazina pa Singapur predstavlja i centar ove vrste zabave. Kulinarstvo je takođe puno promovisano kao atrakcija za turiste, i Singapurski Festival Hrane se održava svake godine u Julu da bi proslavio Singapurski kuhinju. Sam centar grada broji 4.300 oblakodera od kojih 64 idu u visinu preko 140 metara. Prvi je podignut 1939. godine. Najviša zgrada u Singapuru je Tanjong Pagar Centre (290 metara). Tri zgrade su visoke 280 metara. Najskuplja moderna građevina na svetu je singapurska Marina Bay Sands. Građevina se sastoji iz tri monumentalne zgrade povezane mostom koji podseća na brod.

Na brodu se nalazi najveći krovni bazen na svetu sa pogledom na Singapur. Arhitektonsko čudo je i zgrada pozorišta Esplenade, smeštena pored mora. Zgrada ima oblik kruškolikog i bodljikavog voća durian. Najstarija zgrada u Singapuru je podignuta 1827. godine, zgrada starog parlamenta. Najživopisnije ulice su Pagoda, Mosque i Temple. Singapur je grad u kome se spajaju kineska, malezijska, arapska, indijska i engleska kultura i to dolazi do izražaja najviše tokom trajanja raznih festivala. To je grad savršenog sklada različitih arhitektonskih stilova, naroda i religija u kome se grandiozne neoklasične zgrade prepliću sa kolonijalnim četvrtima uz očaravajuću Kinesku četvrt, živopisnu Malu Indiju i arapski deo grada, dok Singapurska reka protiče između njih. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet na singapursko ostrvo uživanja i zadovoljstva - Sentosa, lokalno utočište za zabavu i rekreaciju. Na ostrvu se nalaze izuzetno luksuzni hoteli, prvoklasni spa centri, kazino, golf tereni, muzeji, kafići, restorani i prodavnice. Tu je i tvrđava Siloso (Fort Siloso), mesto predaje Japanaca u Drugom svetskom ratu, koja je pretvorena u vojni muzej i jedina je sačuvana priobalna tvrđava u državi.

Brojne peščane plaže, čiste i prijatne, sa palmama i tropskim zelenilom nude potpuni beg od betonske džungle. Na ostrvu je sagrađeno i obilje zabavno-rekreativnih sadržaja: “Podvodni svet” (UnderwaterWorld), Megazip Adventure Park, Ostrvo delfina (Dolphin Island), Akvarijum i vodeni park (S.E.A. Aquarium & Adventure Cove Waterpark), Sentosa Luge & Skyride, Muzej Madam Tiso (Madame Tussauds), 4-D Adventure Land... Najatraktivniji zabavni park na ostrvu je, svakako, Universal Studios Singapore koji se prostire na površini od 20 hektara. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Singapurski Zološki vrt, raj na zemlji za životinje, jedan od najlepših i najposećenijih na svetu. Zasnovan je na takozvanom otvorenom konceptu, koji je daleko od običnih kaveza okovanih rešetkama. Zapravo, krećući se kroz vrt imate utisak da ste u potpunoj divljini, nailazeći povremeno na životinje koje u njoj slobodno žive. Vrt u Singapuru nalazi se izvan grada na površini od 28 hektara.

Nekada je tu bila močvara, koja je 1973. godine, uz velika ulaganja, preuređena i postala stanište za dve hiljade osamstotina životinja, od kojih oko pet stotina pripada retkoj, ugroženoj vrsti. U amfiteatru singapurskog životinjskog carstva svakodnevno se održavaju predstave, koje, podrazumeva se, izvode njegovi stanovnici: pume, medvedi, slonovi, tigrovi, rakuni, majmuni, egzotične ptice, pitoni... Najveća atrakcija je doručak sa orangutanom. Za taj doručak postavljen je sto sa dve šolje. Gost sedne na jednu od stolica, prilazi mu orangutan sa keceljicom vezanom oko struka i nacigovanom kapicom na glavi. Za svaki slučaj, u pripravnosti je i čuvar, ali dosad se nije desilo da mora da interveniše.

U jednoj ruci nosi čajnik sa kafom, koji, naravno, nije pun, jer ovaj konobar nije naročito spretan, prvo posetiocu sipa kafu, pa mleko u kafu i ponudi ga keksom. Onda sedne preko puta, prekrsti ruke, uzme svoju šoljicu i čeka slikanje. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.
Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Transfer autobusom do aerodroma. Let za Dohu (QR 947) u 20.45 sati.
Sletanje u Dohu u 00.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 06.50. Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Singapr-Doha-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Singapuru, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela), obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohi i Singapuru, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), napojnice tokom celog boravka (60 evra po osobi), fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate. 

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana: 

  • 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju 
  • 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje
  • 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradjana, a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ 

Hotel u Singapuru  kategorije tri zvezdice poput hotela „Hotel Bay” 

Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. 

Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI

  • Celodnevni izlet autobusom za Ostrvo Sentosa . Cena – 115 evra. (U cenu je uključeno: prevoz do ostrva Sentosa u oba pravca, ulaznica, troškovi vodiča i troškovi organizacije).
  • Izlet za Zoološki vrt. Cena će biti naknadno utvrdjena.

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedenii uz korigovanje cene).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE 

  • Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu. 
  • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
  • Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/3245 – 642.
  • Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Putnik travel.

Booking / rezervacija

Slični programi

Agencija Grand Tours uskoro prelazi na novi sajt!

Do tada za sve informacije pozovite agenciju zbog validnosti podataka.

021/422-324; 011/361-60-47