Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

Doček Nove Godine Sarajevo – Mostar

89 €

31.12.2018-02.01.2019
2 noći/3 dana

Sarajevo je takav grad da se u njemu i stranci osećaju kao da su kod kuće. Čak ni širenje grada izgradnjom visokih nebodera nije moglo oduzeti šarm nebrojenim kafeima i vekovnoj tradiciji gostoprimstva. Samo nekoliko mesta na kugli zemaljskoj se može pohvaliti sa katoličkom i pravoslavnom crkvom i džamijom i sinagogom koje su udaljene tek jednu laganu šetnju jedna od druge. Ako postoji grad u Evropi koji bez imalo muke spaja istok i zapad onda je to Sarajevo

Program putovanja

1. dan - Polazak u 06:00 časova sa parkinga kod Lokomotive na Železničkoj stanici u Novom Sadu. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Sarajevo. Po dolasku razgledanje grada: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga... Odlazak u hotel na smeštaj. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Fakultativni odlazak na DOČEK NOVE GODINE u jednom od nacionalnih restorana. Noćenje
2. dan Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualna razgledanja ili mogućnost fakultativnog odlaska na Vrelo Bosne. Velika aleja, zasađena do 1894. godine sa ukupno 726 stabala javorolisnog platana i desecima stabala divljeg kestena, idealna je za šetnju, vožnju biciklom, trčanje... To je prirodni park ispresecan izvorima i potočićima, jezercima i otočićima. Vrelo Bosne je morfološki, hidrološki i botaničko-hortikulturni fenomen, jedno od najljepših mjesta Sarajeva i njegove okoline. Fakultativni odlazak na ćevape u ćevabdžinici "Željo". Slobodno vreme za individualna razgledanja. Povratak u hotel. Noćenje
3. dan Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vreme za individualni obilazak ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Mostara i Blagaja. Blagaj je mesto koje se nalazi 7 km južno od Mostara. U blizini se nalazi izvor Bune, najveći kraški izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. U okolini se nalazi ribnjak i restoran kao i dvorac iz 15 veka. Nastavak putovanja prema Mostaru. Po dolasku polazak u obilazak grada u pratnji stručnog vodiča: Stari most, spomen kuća Svetozara Ćorovića. Slobodno vreme u uskim mostarskim ulicama sa bezbroj dućana, suvenirnica, kafića... Povratak u Sarajevo. Polazak za Novi Sad. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u kansim večernjim časovima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima.

Cena aranžmana obuhvata:

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusima visoke turističke klase na relacijama po programu putovanja (klima, audio i video oprema),
 • smeštaj u hotelu “BM” sa 3* u Sarajevu na bazi 2 noćenja sa doručkom,
 • obilazak prema programu sa turističkim vodičima u Sarajevu,

Cena aranžmana ne obuhvata:

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje – 1,€ dnevno,
 • fakultativni izlet do Vrela Bosne – 5,€ (sa uključenom ulaznicom), fakultativni izlet do Mostara i Blagaja – 20,€; fakultativna večera u nacionalnom restoranu – cena će biti objavljena naknadno, obavezna prijava u agenciji prilikom prijave za aranžman, minimum za realizaciju fakultativnog izleta 30 osoba,
 • turistička taksa – 2,€ po noći po osobi i plaća se na llicu mesta vodiču,
 • doplata za polazak iz Beograda – 5,€ po pravcu po osobi,
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 40% aranžmana,
 • ulaznice za razgledanja.

PLAĆANJE:

 

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
 • odloženo dva meseca nakon putovanja uz deponovanje čekova građana za neuplaćeni deo aranžmana ili administrativnom zabranom građana,
 • na rate kreditnom karticom banka Intesa, bez kamate,
 • uplatom na žiro račun Grand Toursa, banka Credit Agricole 330-0000015008215-31,

 

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.Napomena:-U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
  • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni ispravnost putnih i drugih isprava.

   

  • Putnici koji poseduju strani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

   

  • Preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

   

  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.
  • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

   

  • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 – 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ili kasnijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost.

   

  To isključivo zavisi od hotela.

   

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

   

  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

   

  • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

   

  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

   

  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

  – Organizator putovanja nesnosi odgovornostz za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik moze da osigura svoj prtljag kod nadleznih osiguravajucih kuca po uslovima istih.

  – Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

   

  Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45  prijavljanih putnika.

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije GRAND TOURSi YUTAe

  LEP PROVOD I UDOBNO PUTOVANJE ŽELI VAM “GRAND TOURS” NOVI SAD.