Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

Sankt Peterburg i Moskva – Avio prevoz

Free

8 dana (7 noćenja) – avionom i vozom - POLAZAK: 15. oktobar 2019. - POVRATAK: 22. oktobar 2019.

8 dana (7 noćenja) – avionom i vozom

POLAZAK: 15. oktobar 2019. – POVRATAK: 22. oktobar 2019.

Cena putovanja po osobi: 440 €

Program putovanja

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 15 sati. Let za St.Peterburg (JU 674) u 17.00 sati. Sletanje na aerodrom u St.Peterburgu u 20.45. grad koji je osnovan od strane cara naprednih shvatanja, Petra Velikog, grad koji je oduvek bio kulturna prestonica Rusije, grad Čajkovskog i Dostojevskog, grad gde je Petar Veliki započeo modernizaciju Rusije, grad odakle je krenula Oktobarska revolucija koja je prethodila komunističkom dobu, grad koga su nakon sloma smenile demokratske reforme. Transfer do hotela. Noćenje.
Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog vodiča. Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na baltiku. Tokom velikog severnog rata, Petar veliki osvojio je švedsku tvrđavu na reci Nevi. Nekoliko nedelja kasnije, na ostrvu Zajači, 5 km od ušća reke u Finski zaliv, započeo je gradnju Petropavlovske tvrđave koja je postala prva zidana građevina novog grada.

Grad je tada službeno nazvan po svom zaštitniku, apostolu Svetom Petru, ali mnogi smatraju da je njegov osnivač grad nazvao po sebi. Bili su pozvani mnogi arhitekti, inženjeri i graditelji iz cele Evrope koji su isušili močvarni prostor i sagradili jedan od najmodernijih tadašnjih gradova. Petar Veliki, je cenio izgled Pariza, posebno Versaja, pa su mnoge građevine izgrađene prema pariškom uzoru.

Za razliku od Moskve, arhitektura centra grada, koja se sastoji većinom od baroknih i neoklasičnih zdanja 18. i 19. veka, uglavnom je sačuvana, iako je određeni broj zgrada porušen nakon dolaska Boljševika na vlast, a i kasnije tokom II svtskog rata. Od 1991. godine, istorijski centar Petrograda sa pripadajućom okolinom uvršteni su na popis mesta Svetske baštine UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakulativni izlet u: Puškin - bivše carsko selo udaljeno 26 kilometara od St.Peterburga, mesto na kojem se nalazi Carsko selo, prvobitno vlasništvo Švedskog plemstva je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj budućoj supruzi Katarini I 1608. godine. Originalni naziv Carskoe Tseo, mesto je dobilo po palati i parkovima koje je izgradila carica Katarina I, druga žena Petra Velikog. U Sovjetskoj eri mesto je dobilo ime po čuvenom ruskom pesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu koji je ovde studiirao i živeo. Selo je poznato posebno po svojoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike gde je ona često boravila a koja je okružena velikim vrtovima i uredjenim parkovima. Obilazak Katerininog dvorca - zimske rezidencije Ruskih careva. Raskošna carska palata je izgradjena 1717. godine po nacrtu italijanskog arhitekte Bartolomeja Rastelija koji je kasnije dizajnirao zimski dvorac u St.Peterburg.

Skoro sve prostorije su ukrašene bogatim draguljima i vrednim umetničkim delima. Najimpresivnija soba unutar palate je Ćilibarska soba koja je potpuno prekrivena ovim poludragim kamenom u raznovrsnim nijansama. Originalana soba prvobitno se nalazila u okviru Šarlotenburške palate, koja je bila dom Fridriha Prvog. Fridrih Prvi je Petru Velikom predao sobu kao poklon, čime je cementiran savez između Rusije i Prusije protiv Švedske. Ćilibarska soba je prebačena u Rusiju u Sankt Peterburg, kao deo Evropske umetničke kolekcije. Carica Katarina je naredila 1755. godine da se soba prebaci u Katarininu palatu. Italijanski dizajner Bartolomeo Rastreli je redizajnirao sobu da bi mogla da stane u novi prostor.

Petergof, rusko selo udaljeno četrdesetak kilometara od St.Peterburga, gde se nalazi monumentalna, raskošna, očaravajuća palata Petra Velikog koju je po njegovim uputstvima, Jogan Fridrih Braunštejn, pruski majstor, projektovao ovu velelepnu građevinu sa fontanama. Carska rezidencija iz XVIII veka poznata kao „Ruski Versaj“ iz koga se pruža prekrasan pogled na more, neponovljivo arhitektonsko zdanje, živa je slika bogatstva i raskoši u kojoj su živeli ruski car i carica. Noćenje.
Doručak (sobe treba napustiti do 10 sati). Slobodan dan ili fakultativna poseta Ermitažu jednom od najvećih i najznačajnijih kulturno-istorijskih i umetničkih muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali reke Neve, s tim što je glavna zgrada Zimski dvorac koji je nakada bio glavna rezidencija ruskih careva. Od šest gradjevina koje ga sačinjavaju njih četiri su otvorene za javnost, Zimski dvorac, Mali Ermitaž, Stari Ermitaž i Novi Ermitaž, dok su druge dve zatvorene Pozorište Ermitaža i Pomoćni dom.

Danas je jedan od najpoznatijih muzeja na svetu sa čuvenim zbirkama antičke, indijske, islamske i ostalih umetnosti. Posebnu atrakciju čine remek-dela od renesanse do početka 20 veka, zbirke brojnih grafika i crteža kao i zbike medaljona i novca, najznačajnija zbirka ovog muzeja je zbirka zapadno evropskog slikarstva sa delima: Mikelandjela Buonarotija, Leonarda da Vinčija, Rubensa, Rembranta, Vinseta van Goga, Anrija Matisa i drugih. Pored zbirki slikarstva muzej je poznat po svojoj arheoloskoj zbirci, zbirci srednjovekovne evropske umetnosti, zbirci skulptura i primenjene umetnosti kao i i kolekcija Ruske umetnosti svih epoha.

Zimski dvorac je najpoznatija građevina Sankt Peterburga, koja ne samo da fizički dominira Dvorskim trgom i južnim nasipom reke Neve, već igra i veliku političku, simboličnu i kulturnu ulogu u tri veka dugoj istoriji grada. Prva carska rezidencija u okviru Zimskog dvorca bila je drvena kuća izgrađena u holandskom stilu 1708. godine, za Petra Velikog i njegovu porodicu. Ona je 1711. godine zamenjena kamenom građevinom, čiji ostaci formiraju temelje Ermitraž pozorista. Aleksandar II je bio poslednji od careva koji su koristili Zimski dvorac kao svoje glavno prebivalište. Delovi ove originalne palate danas su restaurirani i otvoreni za turiste. Transfer do železničke stanice. U večernjim satima odlazak vozom za Moskvu. Noćna vožnja.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

avionski prevoz na relaciji Beograd-Moskva i St.Peterburg-Beograd, prevoz vozom u spavaćim kolima u četvorokrevetnim kabinama na relaciji St.Peterburg-Moskva, smeštaj u hotelima sa 3* u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (noćenje są doručkom – samousluživanje), transferi po programu putovanja, razgledanja prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: avio i aerodromske takse (oko 139 evra) u Beogradu, Moskvi i St.Peterburgu (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske spomenike, fakultativni izleti i posete. 

 USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS  na dan uplate. 

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana: 

 • 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju 
 • 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje
 • 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca. 

SMEŠTAJ 

MOSKVA – „COSMOS” kategorije tri zvezdice

ST.PETERBURG – „NEPTUN” kategorije tri zvezdice

Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI

St.Peterburg: Ermitaž 45 € (U cenu je uključeno: ulaznica, usluge vodiča i troskovi organizacije); Puškin (Carsko selo) i Petergof (Donji park) 95 €.(U cenu je uključeno: ulaznica za palatu u Carskom selu, ulaznica za donji park – ukoliko fontane ne rade u cenu je uracunata ulaznica za palatu u Petregofu , autobuski prevoz, usluge vodiča i troskovi organizacije).

Moskva: Kremlj (2 Saborne crkve i Oružana palata) 65 € (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznice, usluge vodiča i troskovi organizacije),  Sergejev Posad 65 € (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, ulaznica, usluge vodiča i troskovi organizacije),  Panorama Borodinske bitke 35 € (U cenu je uključeno: metro karta, ulaznica, usluge vodiča i troskovi organizacije)

* Prijavljivanje i placanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!  

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene). 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE 

 • Postoji  mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama uz blagovremeni  upit u poslovnici Putnik Travela.
 • Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja 
 • Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja 

 Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Putnik travela.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate. 

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana: 

 • 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju 
 • 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje
 • 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeca svakog narednog meseca. 

SMEŠTAJ

Hotel „SOGUT”, kategorije tri zvezdice – Istanbul,

Putnik Travel zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom, kategorije tri zvezdice.

FAKULTATIVNI IZLET

 • Poludnevni obilazak istorijskog dela grada pešice. Cena – 55 evra. (U cenu je uključeno: ulaznice za Aja Sofiju, palatu Top kapi, kao i angažovanje lokalnog vodiča)
 • Večera u nacionalnom turskom restoranu. Cena – 35 evra.
 • Krstarenje Bosforom i poseta Veseljenskoj patrijaršiji. Cena 35 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel –  patrijaršija-pristaniste, krstarenje brodom, kao i angažovanje lokalnog vodiča)

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Prijavljivanje za fakultativne izlete se vrši u poslovnici Putnik Travle-a, dok se izleti plaćaju na licu mesta, iskljucivo u evrima, lokalnom partneru.

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedenii uz korigovanje cene).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE 

 • Pasos mora da vazi jos najmanje 6  meseci od dana povratka sa putovanja.  
 • Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 • Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim uz blagovremeni upit u poslovnici Putnik Travela. 
 • Putnik Travel napominje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Booking / rezervacija