Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

DVORCI TRANSILVANIJE- RUMUNIJA

125 €

9-12. novembar
4 dana/ 2 noćenja

Program putovanja

1. dan: Polazak u 17 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 19 h iz Beograda (sa parkinga "Laste"
koji se nalazi na adresi Autoput Beograd - Niš 4, u okviru autocentra Lasta).
2. dan: Nastavak putovanja u Rumuniji. Dolazak do zamka Bran (Castelul Bran) u Transilvaniji, koji su podigli vitezovi Tevtonskog reda, u XIII veku. U ovom zamku bio je zatvoren kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš (Vlad Ţepeş), poznatiji kao Drakula (Dracula). Tokom prve polovine XX veka zamak Bran bio je, inače, rezidencija Ferdinanda i Marije, drugog rumunskog kraljevskog para (roditelja Marije, kraljice Jugoslavije). Fakultativna poseta zamku.
Posle podne dolazak u Brašov (Braşov), centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva (Biserica Neagră) iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), Kapija Ekaterina (Poarta Ecaterina; 1559. god.), kuća Hiršer (1545. god.), stara gradska većnica (1420. god.), sagrađene u renesansnom stilu (od kojih je ova poslednja zadržala elemente gotike)... Slobodno vreme.
Uveče dolazak u Sinaju (Sinaia) ili Pojanu Brašov (Poiana Braşov). Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan: Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš*, (Castelul Peleş), letnjoj rezidenciji prvog rumunskog kraljevskog para Karola I Hoencolerna i Elizabete.
Dolazak u Sibiu, grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine, nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Smeštaj u hotel. Razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom“: Veliki trg (Piaţa Mare), na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental (Brukenthal; 1785. god.; austrijski barok) i rimokatolička, jezuitska crkva (barok; 1733. god.); Mali trg (Piaţa Mică), sa Savetnom kulom (Turnul Sfatului; XIII vek); Trg Huet (Piaţa Huet), sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka (gotička bazilika); Ulica Mitropolije, u kojoj se nalazi saborna crkva Erdeljske mitropolije (1906. god.)...
Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan: Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u grad Hunedoara (Vajdahunyad). Fakultativna poseta tamošnjem dvorcu Hunjad (Hunyad) iz XIV veka, najreprezentativnijem zdanju profane gotike u Transilvaniji (Erdelju), u kojem je živeo čuveni ugarski regent Hunjadi Janoš (Hunyadi János), u našim epskim narodnim pesmama opevan kao Sibinjanin Janko.
Nastavak putovanja. Povratak u Beograd i Novi Sad do 24 h.

Cena aranžmana obuhvata:

 • CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
 • – prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
 • – smeštaj u hotelu „Sinaia“ *** u Sinaji ili u hotelu „Carpati“ *** u Predealu ili nekom drugom iste kategorizacije, na bazi 1 noćenja s doručkom (švedski sto) te u hotelu „Parc“ *** u Sibiuu, na bazi 1 noćenja s doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe; tačni nazivi hotela biće objavljeni 15 dana pre polaska na put;
 • – razgledanje Brašova i Sibiua;

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 • – ulaznice za objekte predviđene programom, sa uslugom vodiča (30 €): zamak Bran, manastir Sinaja, dvorac Peleš, dvorac Hunjadi;
 • – međunarodno putno osiguranje (510 din.).
 • NAČIN PLAĆANJA: u 3 rate, u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu Credit Agricole banke; 40% prilikom rezervacije, ostatak čekovima ili administrativnom zabranom u dve mesečne rate, bez uvećanja.
 • POPUSTI I DOPLATE:
 • – deca do 4 godine besplatno;
 • – deca do 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u zajedničkom ležaju;
 • – treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem), ostvaruje popust 10 € po noći (20 €);
 • – doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za jednu noć (30 €).
 • Napomene:
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.