Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

PRAG – AVIO

Free

APRIL 2018 - MAJ 2018
4 NOĆENJA
TERMINI 

 

HOTEL CENA PO OSOBI
18.04.-22.04.2018. Hotel 3* OD 285 €
Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani NA UPIT
09.05.-13.05.2018. Hotel 3* OD 285 €
Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani NA UPIT
16.05.-20.05.2018. Hotel 3* OD 285 €
Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani NA UPIT
23.05.-27.05.2018. Hotel 3* OD 285 €
Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani NA UPIT
30.05.-03.06.2018. Hotel 3* OD 285 €
Hotel 4*- Exe Iris ; Hotel 4*- Don Giovani NA UPIT

Program putovanja

Sastanak putnika dva sata pre poletanja, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla”. Poletanje aviona za Prag oko 06:50h. Sletanje na aerodrom oko 08:55h. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke. Transfer od aerodroma do hotela. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativno upoznavanje grada sa pratiocem grupe. Mogućnost fakultativnog odlaska u nacionalni češki restoran. Individualan povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Nakon doručka, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: obilazak praškog dvorca – Hradčana, katedrale Sv. Vida, bazilike Sv. Djordja, Male Strane, prelazak preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog nakon čega se laganom šetnjom stiže do Staromjestskih namjesti i čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Nakon razgledanja predvidjen je fakultativni izlet krstarenje Vltavom uz ručak i panoramsko razgledanje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na celodnevni izlet do Dresdena, grada na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Doručak. Nakon doručka celodnevni fakultativni izlet do Karlovih Vari. Obilazak banje, njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonada (Termal Spring, Market Collonade...), grand hotel Pupp-a, crkva Sv Marije Magdalene, ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla... Čuveni pisci, kompozitori, istorijaske ličnosti su boravile u ovoj banji (Karlo IV, Gete, Mozart, Petar Veliki...), kao i većina holivudskih glumaca koji svake godine posećuju Karlove Vari povodom filmskog festivala. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora, oplatke... Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Doručak. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma oko 06:30h. Poletanje aviona u 09:30h. Sletanje ne aerodrom Nikola Tesla oko 11:25h.
U koliko je večernji let, napuštanje soba je do 10h. Transfer iz hotela je oko 18h, poletanje aviona u 20:35h, sletanje na aerodrom Nikola Tesla je oko 22:30h. Kraj usluga.

Cena aranžmana obuhvata:

• avio prevoz na relaciji Beograd-Prag-Beograd, redovnom linijom Air Serbia
• transfer aerodrom-hotel-aerodrom
• smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u hotelu sa 3* ili u Hotelu 4*; smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, TWC-om),
• razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča
• usluga pratioca tokom putovanja
• troškove organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:

• aerodromske takse u Beogradu i Pragu u iznosu od 87€ (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije. Takse su podlozne promeni)
• obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
* deca (od 6 mes-18.god.) 448 rsd;
* odrasli (od 18-70.god.) – 640 rsd;
* stariji (od 70 god.) – 1344 rsd;
• fakultativni izleti:
* večera u nacionalnom češkom restoranu – 12€
* krstarenje Vltavom uz buffet ručak – 20€
* Karlove Vary – 25€
* Dresden – 30€
• individualne troškove putnika
prijavu za let na aerodromu Nikola Tesla Beograd u iznosu od 30€ po putniku (vazi samo za letove koje obavlja Air Serbia. Prijava preko sajta www.airserbia.com je besplatna), vise informacija na linku: https://www.airserbia.com/sr-Cyrl-RS/prijava-za-let-na-aerodromu

DOPLATE:
• doplata za jednokrevetnu sobu hotel 3* – na upit
• doplata za jednokrevetnu sobu Hotel Exe Iris 4* – na upit
• doplata za jednokrevetnu sobu Hotel Don Giovanni 4* – na upit

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
• plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
• ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
• gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 60% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
• čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 60% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.
• platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express

FAKULTATIVNI IZLETI:
• Večera u nacionalnom restoranu – tradicionalna večera u jednom od čeških nacionalnih restorana
• Krstarenje Vltavom uz buffet ručak – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozorište…)
• Drezden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), palata Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
• Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.
• minimum 25 prijavljenih putnika je potrebno da bi se ostvarilo izvodjenje fakultativnih izleta
• u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera

OPSTE NAPOMENE:
• Cena je radjena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.
• Za program putovanja pod posebnim uslovima, a vezano za prodaju promotivnih tarifa avio karata kod avio kompanije (po cijim cenama je i formirana cena aranzmana) , primenjuju se posebni uslovi otkazivanja, odnosno karta kupljena po promotivnoj tarifi ne može se zameniti niti refundirati, kao ni iznos aerodromski taksi. Rok za izdavanje karte je 24h od trenutka rezervacije!
• Let u povratku moze biti jutarnji ili vecernji u zavisnosti od raspolozivih mesta na avonu. Let u odlasku je jutarnji ili popodnevni.

NAPOMENA ZA POSREDNIKA:
• Ukoliko Posrednik prilikom rezervacije ne izvrši uplatu akontacije od 60% od cene aranžmana u roku od 24h,(ili kracem roku, u koliko to Organizator zahteva, zbog roka opcije avio karte) Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cene. Cena je radjena na bazi osnovne tarife avio prevoznika, ukoliko nema mesta na pomenutoj tarifi, moguće je putovati uz doplatu po ceni sledece raspoložive tarife.

V A Ž N A N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija. Vremena poletanja i sletanja aviona su data po lokalnim vremenima.
Postoji mogućnost jutarnjih ili večernjih letova i da se u tom slučaju nestigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.
Postoji mogućnost da se dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).
NAPOMENE
• Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
• Besplatni prtljag (ekonomska klasa) – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 23kg) i 2 komada ručnog prtljaga koji se unosi u avion I to:
• 1 komad ručnog prtljaga + 1 komad ličnog prtljaga
• Ručni prtljag: Maksimalnih dimenzija 40 duzina x 20 sirina x 55 cm visina i težine 8 kg
• Lični prtljag: Maksimalne težine 4 kg i bez ograničenja dimenzija

Pravila za besplatni (rucni I predati) prtljag naznacena su samo za ekonomsku klasu, jer na toj klasi agencija obezbedjuje karte. U koliko u agenciji bude naznaceno da ce se putovanje obaviti biznis kalsom, pravila za rucni prtljag potrazite na sajtu www.airserbia.com/hand-baggage ili se raspitajte direktno u agenciji.