Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

Drevne prestonice Istoka – KINA – Peking, Sian i Šangaj

940 €

POLAZAK: 06. novembar 2019. - POVRATAK: 18. novembar 2019.
13 dana (10 noćenja) – avionom i vozom

13 dana (10 noćenja) – avionom i vozom
POLAZAK: 06. novembar 2019. – POVRATAK: 18. novembar 2019.
Cena putovanja po osobi: 940 €

Program putovanja

Sastanak putnika ispred info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 9.30 sati. Let za Dohu u (QR 232) u 11.40 sati. Sletanje na aerodrom u Dohi u 18.45 sati.
Let za Peking (QR 892) u 01.55 sati. Sletanje u 14.45 sati po lokalnom vremenu u Peking - pravi biser kineske kulture, glavni grad Kine, drugi po veličini i najmoderniji kineski grad i političko, kulturno i obrazovno središte države. Kao sedište kineskih imperatora kroz vekove, glavni grad drevne Kineske imperije još uvek je zadržao puno dokaza svoje kraljevske prošlosti, s aristokratskim hramovima, parkovima i palatama. Transfer i smeštaj u hotel. Noćenje.
Doručak. Razgledanje počinje sa obilaskom trga Tjenanmen, koji je dobio naziv po Tjenanmen kapiji koja odvaja trg od Zabranjenog grada na severu. Zbog svojih dimenzija (880 x 500 m), ovo je najveći trg na svetu. Kroz Tjenanmen kapiju na kojoj se nalazi veliki portret Mao Ce Tunga, ulazi se u Zabranjeni grad, u koji je nekada ulaz bio dozvoljen samo carskoj porodici, slugama, uvaženim gostima i ponekad konkubinama. Tu se nalazi najveći kompleks palata na svetu iz XV veka, u kojima su živele dve dinastije careva – Ming i Ćing.

Grad je podeljen na dva dela. U južnom delu, nazvanom još “spoljašnji sud”, car je iskazivao svoju veliku moć nad narodom. Tu se nalaze tri sale: Sala vrhovne harmonije (najstarija i najveća sala, u kojoj su održavana krunisanja careva i proslave rođenadana), Sala centralne harmonije i Sala očuvanja harmonije, u kojoj je car primao strane posetioce. Kroz kapiju rajske čistoće dolazi se u severni deo Zabranjenog grada, gde je car živeo sa svojom porodicom. Spomenici su pod zaštitom UNESCO-a. Poseta parku Jingšan u kome se nalazi veštačko brdo visine 45 metara i sa koga se pruža pogled na Zabranjeni grad. Zatim poseta Nebeskom hramu, jednom od najlepših prizora u Pekingu. Ceo kompleks, uključujući i veliki park je dva puta veći od Zabranjenog grada. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet do jednog od najimpresivnijih spomenika na svetu i simbola cele Kine – Velikog kineskog zida. Prostire se od istoka Kine do zapadne obale, ukupnom dužinom od 8.851 km (glavni deo 2.450 kilometara), predstavlja najduži zid na svetu, i najveći odbrambeni objekat. Moćni car Ši Huang Ti je oko 221. godine p.n.e. ujedinio razne delove Kine.

Međutim, smatrao je da njemu i njegovom carstvu preti opasnost iz severnih pustinja u kojima su živela varvarska plemena nomada. Iz tog razloga je car naredio da se sagradi zid koji će ih sve štititi. Zid je podignut spolja od ogromnih opeka i odsečenih kamenih blokova, a punjen iznutra kamenicama i zemljom. Visok je izmedju 6 i 10 metara, na vrhu širok od četiri do osam metara, dovoljno za hod četiri konja uporedo, udobno za manevrisanje vojske i prevoz žita i oružja.

Sa unutrašnje strane zida su sazidane odgovarajuće kamene stepenice i hodnici. Na svakih nekoliko stotina metara je podignuta po jedna kula odnosno toranj za prenos dimnog signala. Kule su pogodne za smeštaj oružja i žita i za odmor vojnika. Tokom godina on se menjao, dograđivao, delimično rušio, ali i pored toga još uvek stoji. Od 1987. godine on je pod zaštitom UNESCO-a, a od 2007. godine uvršten je među sedam novih svetskih čuda. Poseta grobnici dinastije Ming i Svetom putu. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili poludnevni fakultativni izlet do starog dela grada, koji je isprepletan velikim brojem uskih ulica, tzv. hutong. Vožnja rikšama, koja upotpunjuje doživljaj. Razgledanje se završava posetom Palati mira i harmonije (hram Lama), jednom od najvećih i najznačajnijih tibetansko budističkih manastira u svetu. Originalno je to bila carska palata, koja je pretvorena u budistički centar. Ručak. Transfer do železničke stanice. Smeštaj u četvorokrevetne kabine. Polazak voza za Sian u vecernjim satima.
Dolazak u prepodnevnim satima. Doručak u lokalnom restoranu. Razgledanje drevnog kineskog grada Sijan, nekadašnja prestonica više dinastija koje su ovom, danas najmnogoljudnijom zemljom na svetu, vladale. Sijan je jedan od najstarijih kineskih gradova, sa više od tri hiljade godina dugom istorijom. Pošto je bio početna stanica "puta svile", izuzetno je razvijen. Prirodno i istorijsko obeležje ovog kraja načinili su od njega prirodni i istorijski muzej.

Danas je najpoznatiji po Muzeju terakote, u kojem se nalazi 8.099 figura vojnika i konja od terakote kao i gradskih zidina grada, iza kojih se nalazi najveći zamak dinastije Ming, koja je vladala između 1368. i 1644. godine. Zidine okružuju stari centar grada, a geografski centar su kula-zvonik i četiri glavne ulice koje odatle polaze - Dong Dađi, Či Dađi, Nan Dađi i Bei Dađi, u kojima se nalazi komercijalni deo grada. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Doručak.. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet do jednog od najvećih svetskih arheoloških nalazišta, čije je iskopavanje započelo davne 1974, kad su seljaci kopajući bunar u sušnoj ravnici u blizini grada Sijana pronašli prve ratnike od terakote. Glineni ratnici su kolekcija od preko 7.000 skulptura vojnika i konja napravljenih od gline. Kolekcija skulptura se nalazila u grobnici i bila zakopana zajedno s prvim kineskom carem, Ćin Si Huanga, koji je ujedinio Kinu 221. g. p.n.e.

Kineski istoričari prikazuju Ćin Ši Huanga kao velikog ujedinitelja, koji je osvojio šest država i osnovao napredno feudalno kraljevstvo sa jedinstvenim novcem i pismom. Međutim, on je takođe poznat kao nemilosrdni lider, koji je spaljivao knjige, kastrirao i sahranjivao živezarobljenike. U vreme kad je car Ćin Ši Huang umro i bio sahranjen, skulpture su pokopane zajedno s njim jer se verovalo da će tako i nakon smrti car imati vojsku kojom da zapoveda. Skulpture gledaju ka istoku i nalaze se u borbenoj formaciji, vojnici su naoružani lukovima i strelama, kopljima, mačevima i dr. Naoružanje je u vreme otkrića bilo još uvek veoma oštro. Pored ratnika pronađeni su i ostaci kočija, konja, takođe od gline. Začuđuje da je lik svakog ratnika urađen originalno i da ne postoje dva ista izraza lica od 6000 vojnika. Ujedinjene nacije, naučna i kulturna organizacija UNESCO, proglasila je ovu neobičnu vojsku za Svetsku baštinu 1987. godine. Čin je započeo izgradnju palate, da bi predstavljala njegov dom u zagrobnom životu, odmah nakon što je došao na vlast. Palatu je zidalo 700.000 radnika oko 40 godina, a završena je dve godine nakon Činove smrti.

Prema spisima dinastije Han, grob Čin Ši Huanga je visok 120 metara, odvojen je kamenim zidom i zaštićen brojnim tajnim zamkama. Grobnica nije iskopana zbog straha od oštećenja neprocenjivih umetničkim predmeta. Posle najnovije faze istraživanja 2009. godine, uporni arheolozi su na prostoru od 200 kvadrata otkrili nove figure od terakote, vojnike, konje, do sada neviđene ratne doboše i dramatično obojene štitove i druge glinene replike oružja i oruđa. Pored glinenih vojnika ukrašeni živopisnim bojama na lokalitetu je pronađeno i još 300 potpuno novih artefakata koji ukazuju da car Ćin Ši Huang kraj večne kuće nije postavio samo gardu, već ceo dvor, uključujući akrobate i drveće s pticama. Transfer do železničke stanice, Smeštaj u četvorokrevetne kabine. Polazak voza za Šangaj u vecernjim satima.
Doručak u lokalnom restoranu u Šangaju. Dolazak u Šangaj luku i najveći grad u Kini koji se nalazi na obali reke Huang-pu, u blizini ušća reke Jangce. Šangaj je danas najveće trgovačko i finansijsko središte Kine. Šangaj je grad neslućenog porasta stanovništva koji je u proteklih 20 godina broj svojih stanovnika doslovno udvostručio. Po jednom od zadnjih popisa ima preko 23 miliona stanovnika.

Današnji Šangaj predstavlja ostavštinu morske luke iz prošlosti i impresivnih građevina 21. veka u obliku nebodera, velikih hotela i velikih shopping centara. To je fascinantan brzorastući grad gde se susreću Istok i Zapad. Šangaj važi za grad budućnosti i grad najbrže rastuće svetske ekonomije. Obilazak najpoznatijig dela grada, na zapadnoj strani, odnosno Bundu, nalaze se zgrade koje su ograničene visinom, zgrade koje čine istoriju grada, izgrađene u različitim stilovima (gotika, renesansa, barok...). Od Bunda prema unutrašnjosti grada započinje najpoznatija ulica Šangaja, Nanjing, ulica prepuna prodavnica i raznoraznih poznatih svetskih brendova, poznata po velikim neonskim reklamama. Nasuprot Bundu, na istočnoj strani reke nalazi se Pudong koji se sastoji od visokih i modernih zgrada. Transfer do hotela. Noćenje.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

prevoz avionom na relaciji Beograd – Doha – Peking / Šangaj – Doha – Beograd, transferi prema programu putovanja, prevoz vozom sa noćenjem u spavaćim kolima u kabinama sa 4 ležaja na relaciji Peking-Sian i Sian-Šangaj, smeštaj u Pekingu, Sianu i Šangaju u hotelima kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela) 3 noćenja u Pekingu, 1 noćenje u Sianu i 4 noćenja u Šangaju, obilasci po programu putovanja, usluge vodiča, kao i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

avio i aerodromske takse (oko 389 evra), u Beogradu, Istanbulu, Pekingu i Šangaju (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), ulaznice za lokalitete (Zabranjeni grad 10 €, Nebeski hram 10 €),  napojnice za lokalne vodiče i vozače 65 €.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate. 

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana: 

 • 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeca svakog narednog meseca. 

SMEŠTAJ 

 • PEKING – Hotel “ King Parkview” 3* 
 • SIAN – Hotel “Days Inn City Centre” 3*
 • ŠANGAJ – Hotel  “Huajing Grand Hotel” 3*
 • Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelom, iste kategorije.

FAKULTATIVNI  IZLET                                                                                                                                                         

 • Celodnevni fakultativni izlet “Veliki kineski zid“. Cena – 75 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz kao i angažovanje vodiča)
 • Celodnevni fakultativni izlet “Stari Peking“. Cena – 65 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz, vožnja rikšama, kao i angažovanje vodiča)
 • Celodnevni fakultativni izlet “Vojska od terakote“. Cena – 75 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz kao i angažovanje vodiča)
 • Celodnevni fakultativni izlet “Sudžou“. Cena – 75 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz kao i angažovanje vodiča)
 • Celodnevni fakultativni izlet “Wuzhen“. Cena – 95 evra. (U cenu je uključeno: autobuski prevoz, kao i angažovanje vodiča)

Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet bi mogao da bude izveden uz korigovanje cene). 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja. 
 • Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici Putnik Travela. 
 • Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Putnik travela.

Booking / rezervacija

Slični programi

Agencija Grand Tours uskoro prelazi na novi sajt!

Do tada za sve informacije pozovite agenciju zbog validnosti podataka.

021/422-324; 011/361-60-47