Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

OHRID

79 €

09.03.-11.03.2018.
2 noćenja
OHRID

Ohrid je grad u Republici Makedoniji, na severoistočnoj obali Ohridskog jezera i središte Ohridske arhiepiskopije. Ohridska opština se sastoji od grada Ohrida i još 28 sela koji zajedno imaju oko 55.000 stanovnika. Leži u dnu Ohridskog Polja, na osamljenoj vapnenačkoj hridi (792 m), koja rtasto zalazi i visoko se diže iznad Ohridskog jezera (695 m). Po takvom položaju na hridi došlo je slovensko ime Ohrid. Od 1980. godine su Ohrid i Ohridsko jezero na spisku svetskih baština UNESKO-a.

Jedna od stvari po kojoj je Ohrid veoma poznat jesu ohridski biseri. Naravno, u Ohridu možete kupiti i klasične suvenire, ali su biseri svakako najreprezentativniji poklon iz ovog dela Makedonije.
Ohridsko jezero dobija vodu iz brojnih podvodnih izvora. U Ohridskom jezeru živi 17 vrsta riba. Najpoznatije su pastrmka, letica, belvica, jegulja, šaran, klen, mrena i mala riba plašica, od čije se krljuši pravi čuveni ohridski biser.

Program putovanja

1.dan (09.03) - Polazak iz Novog Sada kod Železničke stanice Lokomotiva u 02:00h. Noćna vožnja preko Srbije, Makedonije sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak na Ohrid u popodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje grada: Stari grad, crkva Sv. Sofije (nekadašnje sedište ohridske arhiepiskopije, izgrađene u X-XI veku)… Poseta Samuilovom gradu (ulaznica nije u ceni aranžmana). Polazak u hotel na smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
2.dan (10.03) - Doručak. Posle doručka slobodno vreme za individualna razgledanja ili mogućnost orgnaizovanja fakultativnog izlet do Svetog Nauma. Manastir je lociran na najlepšem delu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom. Sv. Naum je bio učenik Ćirila i Metodija. Bio je poznat po isceliteljskim sposobnostima. Gradnja manastira je završena 900. a 910. godine i u njemu je sahranjen Sv. Naum. Iz manastira koji je izgrađen na steni, pruža se spektakularan pogled na jezero i okolne planine. Mogućnost organizovanja fakultativne vožnje brodom po jezeru što je poseban doživljaj. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan (11.03) - Doručak. Posle doručka odjava iz hotela i polazak za Skoplje. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: kameni most, Tvrđava Kale, stara železnička stanica. Polazak za Srbiju. Putovanje do Đavolje varoši, poseta lokalitetu koji je bio na listi kandidata za svetska čuda. Dolazak u Smederevo u kasnim večernjim satima.

Cena aranžmana obuhvata:

U cenu aranžmana je uračunato:
– prevoz autobusima visoke turističke klase (audio-video oprema) na datoj relaciji po programu,
– smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu “Pela” ili sličan sa 3* na Ohridu, u sobama sa 2 i 3 ležaja, doručak – švedski sto,
– usluge turističkog vodiča,
– organizacioni i ostali troškovi.

Cena aranžmana ne obuhvata:

Cena aranžmana NE obuhvata:
– ulaznice za razgledanja i fakultativne izlete, minimum za realizaciju fakultativnog izleta je 30 putnika, fakultativni izlet do do manastira Svetog Nauma – 10,€, fakultativna vožnja brodom 15,€,
– međunarodno zdravstveno osiguranje (1,- € po danu),
– komunalna gradska takse – 2,€ po osobi po noći i plaća se na licu mesta vodiču,
– doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 25,-€ po osobi,

Plaćanje:

-30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
-odloženo dva meseca nakon putovanja uz deponovanje čekova građana za neuplaćeni deo aranžmana ili administrativnom zabranom građana,
– na rate kreditnom karticom banka Intesa, bez kamate,
– uplatom na žiro račun Grand Toursa, banka Credit Agricole 330-0000015008215-31,

– plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

-U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.