Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

New York- Avionom

899 €

22.10.-28.10.2018
7 dana/ 5 nocenja

Program putovanja

1. dan (22. oktobar 2018.) BEOGRAD – NJUJORK. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 05.30 sati. Let za Njujork (JU 500) u 07.50 sati. Sletanje na aerodrom „John F. Kennedy” u Njujorku u 11.50 sati .Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.

2. dan (23. oktobar 2018.) NJUJORK. Polazak na turu obilaska grada u trajanju od 5 sati, koji se prvobitno zvao Novi Amsterdam, a 1664. godine Englezi su mu dali ime Njujork (Novi Jork) u čast vojvode od Jorka. Njujork je bio engleska kolonija, dok nije stekao nezavisnost, 4. jula 1776. Njujork je jedan od najvećih gradova sveta, i sedište je velikih muzeja, galerija, međunarodnih korporacija i berzi. Grad je i sedište svih međunarodnih ambasada pri Ujedinjenim nacijama, čije se sedište takođe nalazi u Njujorku. Njujork je najgušće naseljeni među većim gradovima u SAD. Blizu 800 jezika je u upotrebi, što ga svrstava na prvo mesto među gradovima sveta po jezičkoj raznovrsnosti. Prema procenama iz 2012. godine na širem gradskom području živi približno 19,8 miliona stanovnika. Današnji simboli Njujorka su: Vol strit (za zaštitu kolonije izgrađen je na južnom rubu obrambeni zid koji je kasnije porušen, ali je ostavio trag u imenu ulice koja danas prolazi tim mestom – Wall Street), Kip slobode (poklon Francuske, podignut je 1886), Bruklinski most (koji spada u najveće i najduže mostove sveta i spaja Menhetn i Bruklin), Empajer stejt bilding, Krajsler zgrada itd. Tu je bio i Svetski trgovinski centar, koji je srušen 11. septembra 2001. u terorističkom napadu. Poznata mesta su i Peta avenija, Tajms skver, Central park, Metropoliten muzej i Brodvej (bulevar koji se proteže od juga do severa Menhetna, a u čijem centralnom delu – „Midtown” se nalaze mnoga pozorišta). Slobodno poslepodne. Noćenje.
3. dan (24. oktobar 2018.) NJUJORK. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta: „Manhattan Krstarenje ”: Krstarenje oko Menhetna u trajanju od 2,5-3h u opuštenoj atmosferi ali nezaboravnog doživljja otkrivanje Njujorka. Upoznaćete obalni deo celog Menhetna, tri reke, sedam glavnih mostova, i preko 25 svetski poznatih odredišta. Menhetn se često označava kao ekonomski i kulturni centar Sjedinjenih država. Ostrvo i gradska oblast Njujorka, okružen je rekama Hadson i Ist. Noćenje.
4. dan (25. oktobar 2018.) NJUJORK. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog poludnevnog izleta: „Statua Slobode i ostrvo Elis”. Odlazak metroom do Bateri Parka, ukrcavanje na trajekt, obilazak ostrva Ellis gde se nalazi Nacionalni muzej migracije, odlazak do ostrva gde se nalazi Statua slobode - spomenik poznat i pod nazivom „Sloboda osvetljava svet“ . Vremenom je kip postao simbol Amerike. Povratak trajektom do Bateri Parka. Poslepodne slobodno: preporučujemo odlazak jednog od simbola grada – Empire State Building-a. Noćenje.
5. dan (26. oktobar 2018.) NJUJORK. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Noćenje.
6. dan (27. oktobar 2018.) NJUJORK – BEOGRAD. Slobodno vreme. Sobe treba napustiti do 10 sati. Transfer u zakazano vreme do aerodrom. Let za Beograd (JU 501) u 19.30 sati ( obrok u avionu).
7. dan (28. oktobar 2018.) BEOGRAD. Sletanje na aerodrom u Beogradu u 9.20 sati.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na relaciji Beograd–Njujork-Beograd, transfer aerodrom – hotel – aerodrom, smeštaj u hotelu sa 2* po lokalnoj kategorizaciji u stogom centru Menhetna, na bazi noćenja, razgledanje grada prema programu,  usluge vodiča na putu i tokom boravka, troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: aerodromske i avionske takse ( oko 290 € ) u Beogradu i Njujorku (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela),  gradska komunalna i boravišna taksa u Njujorku (15 usd po osobi i danu), napojnice (oko 20 € za ceo boravak), fakultativni programi i izleti, troškovi pribavljanja turističke vize (oko150 €) koju putnici sami pribavljaju uz asistenciju Agencije, medjunarodno zdrastveno osiguranje, svi ostali troškovi koji nisu navedeni u ceni putovanja.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

– Putnicima koji poseduju crvene, biometrijske pasoše Republike Srbije potrebna je viza za Sjedinjene Američke Države.

– Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

– Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici.

– Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Pogledati instrukcije na sajtu ambasade : http://serbian.serbia.usembassy.gov/sr/how-to-apply2.html

 

Booking / rezervacija

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana  je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana:

– 30 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

– 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje

– 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesečnih rata, deponovanjem ličnih čekova građana a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeća svakog narednog meseca.

Slični programi