Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

MOSKVA – avio

239 €

09.11-12.11.2018
3 noćenja

Moskva

Jedan od nekoliko, po mnogim kriterijumima, najvažnijih gradova sveta.

Prestonica je carske i moderne Rusije. Ona je veliki naučni, kulturni, politički , privredni i turistički centar jednog dela sveta (malo je reći Rusije), riznica kulture koja čuva blago i drevno nasleđe u veličanstvenim zdanjima čuvenog Kremlja i pod zlatnim i šarenim kupolama za nju karakterističnih pravoslavnih svetinja. Grad je nazvan po istoimenoj reci (na staroruskom: grád Moskóv, u doslovnom prevodu „Grad uz reku Moskvu“). Pod ovim imenom se prvi put spominje u letopisu iz 1147. godine kada je princ Novgorodske republike pozvao kneza Jurija Dolgorukog rečima: „dođi meni, brate, u Moskvu“. Poslušavši ga, Dolgorukij je izgradio palisad (tvrđavu) od drveta – Kremlj – 1156. godine, oko kojeg se postepeno širio grad…

Program putovanja

(09.novembar 2018.) BEOGRAD - MOSKVA /KREMLJ/. Sastanak putnika kod INFO PULTA, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 4.15 sati. Let za Moskvu (JU 650) u 06.15 sati. Sletanje na aerodrom u Moskvi u 11.05 sati. Fakultativno razgledanje Moskve jednog od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712. kada se glavni grad seli u Sankt Peterburg. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta. Brojni kulturno - istorijski spomenici potvrđuju značaj ovog prelepog grada. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Crveni trg - srce Moskve, i ujedno početna lokacija za obilazak grada. Ovde se nalaze Lenjinov mauzolej, crkva Svetog Vasilija i jedan od zidova tvrđave Kremlj. Trg ima dugu istoriju, a prvi put se pominje u petnaestom veku, kada je na njemu osnovana pijaca. Crveni trg je jedna od najzanimljivijih turističkih lokacija u Moskvi. Lenjinov mauzolej čuva telo čuvenog sovjetskog revolucionara Vladimira Iliča Lenjina. Crkva Svetog Vasilija je zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, a građena je u periodu od 1555 – 1561. godine. Ovo prelepo zdanje je jedan od simbola grada Moskve, a ovde se danas nalazi muzej. Boljšoj teatar je jedan od najpoznatijih u svetu. Predivna arhitektura i savršen umetnički program su glavna obeležja ovog zdanja. Katedrala Hrista Spasitelja je izgrađena 1997. godine, na mestu gde se nekada nalazila istoimena crkva iz devetnaestog veka, srušena u vreme vladavine Staljina. Prvobitna katedrala je predstavljala pomen na pobedu Moskovljana nad Napoleonom, dok je druga posvećena teškoćama Moskve u dvadesetom veku. Novodevičij manastir je podignut početkom šesnaestog veka i nalazi se u potpuno netaknutom stanju do dan danas. Ovo je ujedno i tvrđava, a u blizini se nalazi groblje na kome su sahranjeni brojni ruski velikani. Gorki park je dobio ime po Maksimu Gorkom. Svetski poznat park je idealno mesto za beg od gradske buke. U njemu se nalaze brojne turističke atrakcije koje svakako vredi obići. Fakultativni izlet za Kremlj - najznačajnije obeležje Moskve. Ovo arhitektonsko čudo svedok je brojnih istorijskih događaja, a predstavlja najlepši primer ruske arhitekture. U okviru Kremlja se nalaze dvorac Terem, Granovita palata, Uspenska crkva, crkva Svetog Mihaila, kao i Mauzolej careva. Tu je takođe i kula Spaskaja, jedna od najlepših u čitavoj Moskvi. Kremlj se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.Transfer do hotela. Smeštaj u hotel posle 13 sati. Noćenje.
(10.novembar 2018.) MOSKVA /CARIČIN MUZEJ, DRŽAVNA GALERIJA TRETJAKOV/. Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni odlazak i povratak metroom do Caričinog muzeja. Ovaj prelepi muzej i arhitekturno zdanje pomalo asocira na fascinantne bečke dvorce poput Šenbruna, svojom velelepšnošću, prostranošću i zelenilom koje ga okružuje. Caričin muzej na otvorenom je smešten u istoimenom, Caričinom Parku, koji je svoje ime dobio po carici Irini, sestri cara Borisa Godunova, kojoj je ovo zdanje i pripadalo još krajem XVI veka! Tada je doduše zdanje nosilo ime Bogorodičina, ali danas je poznato kao Caričin muzej istorije i arhitekture na otvorenom. Fakultativni odlazak i povratak metroom i poseta drzavnoj galeriji Tretjakov jednoj od najvecih Moskovskih znamenitosti. Ova fascinantna galerija je nastala kao želja umešnog trgovca i ljubitelja slikarstva, Pavela Mihailoviča Tretjakova, da polovinom 19. veka napravi najveću kolekciju umetničkih dela ruskih umetnika tog perioda. Galerija je još 1892. godine brojala više od 1360 slika, preko 500 crteža i desetine skulptura ruskih umetničkih dela. Danas je muzej Tretjakov ogroman kompleks više zgrada umetničkog izgleda iza čijih zidova se krije postavka bogata sa više od 130000 umetničkih dela. Noćenje.
(11.novembar 2018.) MOSKVA /SERGEJEV POSAD/. Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni odlazak autobusom na poludnevni izlet za Sergejev Posad, jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastira, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti i biser drevnoruske umetnosti i arhitekture. Sergejev Posad je i grad u Rusiji, 70 km severoistočno od Moskve, osnovan 1742. godine. Najveci deo istorijskog jezgra čini veliki manastir – Trojice Sergijeva lavra koji se nalazi od 1993. na Uneskovom popisu svetske kulturne baštine. Trojice-Sergijeva lavra je manastir koji je u prvoj polovini XIV veka osnovao Sergije Radonješki. Kao bogati feudalni posed imao je važnu ulogu u političkom i privrednom životu severne Rusije, podupirući centralističku politiku velikih knezova. U XVI veku. utvrđen je zidinama. Početkom XVII veka izdržao je šesnaestomesečnu opsadu Poljaka i tako sprečio blokadu Moskve sa severa. Od XIV do XVII veka bio je najistaknutije rusko kulturno središte, u kojem su se pisale, prepisivale i sabirale knjige i okupljali umetnici (ikonopisci, drvorezbari, zlatari itd.). Od XI. veka u njemu se nalazi moskovska bogoslovska akademija, a od 1920. i istorijsko - umetnički muzej. Obilazak Trojice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Noćenje.
(12.novembar 2018.) MOSKVA /PANORAMA BORODINSKE BITKE / - BEOGRAD. Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativni odlazak metroom i poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Transfer na aerodrom. Let za Beograd (JU 651) u 11.50. Sletanje u Beograd u 12.50 sati.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: avionski prevoz na relaciji Beograd-Moskva-Beograd, transferi aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice “Ibis Moscow Dynamo” (agencija zadržava pravo promene hotela iste kategorije) u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (noćenje są doručkom – samousluživanje), transferi po programu putovanja, razgledanja prema programu, usluge vodiča,usluge lokalnog vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: avio i aerodromske takse (oko 129 evra) u Beogradu i Moskvi (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Grand Tours-a), gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje), ulaznice za kulturno istorijske spomenike, fakultativni izleti i posete.

Booking / rezervacija

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate.

Gotovinsko plaćanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

FAKULTATIVNI IZLETI

Kremlj (2 Saborne crkve i Oružana palata) 65 €,Sergejev Posad 45 €, Panorama Borodinske bitke 29,Caričin muzej i galerija Tretjakov 40

U sve cene uračunato je: vodič, prevoz po programu putovanja (autobus ili metro), ulaznice

*Prijavljivanje i placanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici  Grand Tours-a.

– Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja

Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Grand Tours preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja