Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

MALEZIJA

424 €

POLAZAK: 22. februar 2020. - POVRATAK: 29. februar 2020.
8 dana (5 noćenja) – avionom

8 dana (5 noćenja) – avionom
POLAZAK: 22. februar 2020. – POVRATAK: 29. februar 2020.
Cena putovanja po osobi: 424 €

Program putovanja

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 9.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati. Sletanje u Dohu u 18.45. Let za Kuala Lumpur (QR 844) u 19.30 sati.
Sletanje u 08.05 sati po lokalnom vremenu u Kuala Lumpur - kulturno, financijsko i privredno središte Malezije. To je i sedište Malezijskog parlamenta i službena rezidencija malezijskog kralja. Glavni grad Malezije je poznat po svojoj multikulturalnoj zajednici, koja se uglavnom sastoji od malajskih, indijskih i kineskih stanovnika. Zbog toga se tokom cele godine u gradu održavaju živopisni događaji i svečanosti, koji pružaju uvid u lokalnu kulturu i način života.Kuala Lumpur su osnovali siromašni rudari davne 1857. godine kada su osnovali naselje uz obale dveju reka – Gombak i Klang. Grad se ubrzano razvijao, a danas sa pravom nosi naziv „Azijski tigar“ kombinacija efikasnog i poslovnog Singapura te užurbanog i živopisnog Bangkoka.

Smešten na rekama Klang i Gombak, na jugozapadu Malajskog poluostrva, Kuala Lumpur, glavni grad Malezije je vrlo uspešan grad, koji je zadržao šarm iz svoje kolonijalne prošlosti. Mešavina starog i novog, Kuala Lumpur poznatiji kao KL, ima neke od najviših zgrada na svetu, veliki broj elegantnih džamija i sjajne kolonijalne objekte rasute po atraktivnim i gostoljubivim parkovima. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.
Doručak. Razgledanje grada koji mešavina starog i novog, Kuala Lumpur poznatiji kao KL, ima neke od najviših zgrada na svetu, veliki broj elegantnih džamija i sjajne kolonijalne objekte rasute po atraktivnim i gostoljubivim parkovima. Kuala Lumpur je veoma moderan grad i može se pohvaliti brojnim atrakcijama i znamenitostima, Kuala Lumpur je vizuelno definisan svetski poznatim Petronas Twin Towers, Kule Petronas nekad su bile najviše zgrade na svetu i vizija moderne arhitekture.

Sada je to najviša dvojna građevina na svetu, 88-spratna građevina koju je dizajnirala Cesar Pelli & Associates. Obe kule su spojene na 41. i 42. spratu 175m iznad nivoa ulice Sky Bridgeom dugim 58 metara. Sa svoja 452 metra, Petronas tornjevi zadržali su svoju svetsku titulu do 2004. godine, kada je sagrađena 101 Taipei, visoka 508 metara. Danas Burj Khalifa u Dubaiju (otvorena 2010.) zadržava mesto kao najviša zgrada na svetu. Sa druge strane, Sri Mahamariamman stari hinduistički hram, a njegovo pročelje je šareni totemski pano ikonografije. Na vrhu šumskog rezervata Bukit Nanas, je 421m visoki toranj Kuala Lumpur koji je danas peta najviša građevina na svetu i ostaje važan arhitektonski marker sa koga se pruža spektakularan pogled na grad. Terasa za gledanje je najmanje 100 metara viša od Skybridgea Petronasovog tornja. Šarena kineska četvrt je poznati raj za lovce na jeftine proizvode koja naizgled nikad ne spava.

Duboko uronjena u orijentalnu kulturu, baštinu i istoriju, nesumnjivo je jedno od najpopularnijih turističkih mesta u Maleziji. Središnja Pijaca je kulturna znamenitost grada, a samo nekoliko minuta hoda od ulice Petaling. Sagrađena je 1928. godine i nekada je to bila jednostavna pijaca, sve do ranih osamdesetih godina prošlog veka, kada je preuređena u trgovinu rukotvorina. Na sličan način kao njujorška buvlja pijaca SoHo - roba je ovde jeftina i obuhvata tradicionalne proizvode kao što su rezbarije za vez, suvenire i skulpture. Među najstarijim zgradama u mavarskom stilu u Kuala Lumpuru je zgrada Sultan Abdul Samad istaknuta gradska znamenitost koja je izvorno služila kao sedište kolonijalne britanske uprave. Danas se u njoj nalaze uredi Ministarstva informiranja, komunikacija i kulture Malezije. Izgrađena 1897. i dizajniran od strane AC Normana, smeštena je istočno od trga Merdeka i često je kulisa za godišnju povorku za Dan nezavisnosti Malezije.

Nazvan kulturnim središtem gradske lokalne kuhinje, Jalan Alor u osnovi je niz mnogobrojnih otvorenih kineskih restorana sa morskim plodovima. Raznolikost dostupnih namirnica je neverovatna uz jela od roštilja, rezance i deserte prepoznate kao neke od najboljih u gradu. Aquarijum KLCC sa 464.515 m2 stanište je za više od 150 vrsta morske flore i faune. Jedna je od najistaknutijih turističkih znamenitosti Kuala Lumpura. Nocenje.
Doručak. Poludnevni obilazak Pećina Batu - smeštene oko 11 kilometara severno od Kuala Lumpura, Batu pećine predstavljaju brdo koje obuhvata tri glavne pećine i veliki broj manjih. Smatra se jednom od najposećenijih turističkih atrakcija u Kuala Lumpuru. Ovaj stogodišnji hram sadrži bogove i statue, podignute unutar glavne pećine i oko nje. Hram je smešten u unutrašnjosti krečnjačkih formacija za koje se smatra da su stare oko 400 miliona godina i predstavlja važno versko obeležje Hindusa. Katedrala pećina je ovde najveća i najpopularnija pećina. Sadrži nekoliko hindu svetinja ispod svog lučnog plafona visokog 100 metara. U podnožju brda Batu, nalaze se druga dva pećinska hrama, umetnička galerija i muzej, u kojima se nalaze brojne hindu statue i slike. Do ulaza u pećinu čeka vas 273 stepenika. Noćenje.
Doručak. Slobodan da za individualno razgledanje grada i celodnevni fakultativni izlet za Malaku - glavni grad obalske države Malacca, u jugozapadnoj Maleziji. Mali grad Malaka je jedan od najstarijih gradova u Maleziji i njegova je luka dugi niz godina bila jedna od najvažnijih u zemlji, gde je roba dolazila iz Indije, Kine i sa Zapada. Njegova jednostavna arhitektura, sastavljena od niskih zgrada, privukla je pažnju UNESCO-a, koji ga je proglasio svetskom baštinom 2008. godine.

Neke od najatraktivnijih turističkih znamenitosti grada su muzej sultanove palate, smešten u podnožju Sv. Brda gde se nalazi stara gradska skupština u kojoj se nalazi Istoriski i Etnografski muzej. Međutim, najzabavniji deo grada je Kineska četvrt, gde je šetalište Jonker i Jalan Hang Jebat, gde se nalazi i većina hramova, najbolji restorani u gradu, a kad padne noć, u ulice živost donose mnogobrojni štandovi. Treba posetiti i Hristovu crkvu sagrađenu između 1741. i 1753. godine. Ona je zamenila portugalsku crkvu koja je bila srušena. Cigle za crkvu su donete iz Holandije. Na spratu crkve nalaze se holandski nadgrobni spomenici. To je najstarija protestantska crkva u Maleziji. Na oltaru se može videti sakramentalno srebrno posuđe, koje još uvek nosi holandski grb. Crkva sv. Pavla koju su sagradili 1521. godine portugalci. Postala je tvrđava 1567. do 1596. godine. Multikulturalnost Malezije je vidljiva u ovom gradu, koji bez obzira na malu veličinu ima važne budističke, hinduističke i kineske hramove. Neki od najposećenijih su džamija Kampung Keling, hram Cheng Hoon Teng ili Sri Poyyatha Vinayagar Moorthi, najstariji kineski hram u Maleziji koji ima natpis iz 1685. godine. Razgledanje grada. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.
Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Transfer autobusom do aerodroma. Let za Dohu (QR 849) u 20.00 sati. Sletanje u Dohu u 23.20 sati po lokalnom vremenu.
Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 06.50. Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Kuala Lumpur-Doha-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela), obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohi i Kuala Lumpuru, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), napojnice tokom celog boravka u Malziji (60 evra po osobi), fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate. 

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana: 

  • 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju 
  • 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje
  • 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana, a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ 

Hotel u   kategorije tri zvezdice poput hotela „Verdant Hill” 

Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. 

Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI

  • Poludnevni izlet autobusom za Batu pećine. Cena – 30 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča kao i usluge vodiča na arpskom jeziku).
  • Celodnevni izlet autobusom za Malaku. Cena – 75 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom, usluge lokalnog vodiča kao i usluge vodiča na srpskom jeziku).

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedenii uz korigovanje cene).

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE 

  • Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu. 
  • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
  • Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja Putnik travela.

Agencija Grand Tours uskoro prelazi na novi sajt!

Do tada za sve informacije pozovite agenciju zbog validnosti podataka.

021/422-324; 011/361-60-47