Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

LISABON- AVIO

549 €

06.03 – 10.03.2019.
5 dana

Dobro došli u Lisabon, biser Evrope na mestu gde se Atlantik susreće sa rekom Težo, grad na sedam brda, grad iz kojeg je Vasko da Gama 1497. godinei splovio u nadi da će otkriti novi Put za Indiju, a koji ćemo mi tokom ovog putovanja imati prilike da otkrijemo. Najzapadnija prestonica na evropskom kopnu impresivan je grad koji svojim posetiocima nudi  bogatu istoriju, fascinantne gradjevine svih stilova, viševekovne znamenitosti, bogatu gastronomiju, prijatnu klimu i možda najvažnije i ono što mu daje jedinstveni šarm su njegovi stanovnici, energija i ležerna atmosfera, poznata portugalska gostoljubivost i način života. Lisabon je kolevka ljubaznosti i opuštenosti, legendarni grad koji ujedinjuje prošlost i sadašnjost i odiše umirujućim osećajem starinskog, vanvremenskog,  poput dostojanstvenog starca koji je proživeo pun život i sada spokojno i bezbrižno uživa na obali reke. Smenjivanje kultura u ovom gradu, od rimske preko arapske do španske i francuske, ostavilo je veliki uticaj na njegov izgled i doprinelo stvaranju srednjevekovne i renesansne atmosfere, koja je kompozicija neverovatnih kontrasta i koja i danas u njemu vlada. Na jednom mestu zateći ćete ostatke renesanse, baroka, gotskih elemenata i fasade prekrivene raznobojnim keramičkim pločicama, kaldrmu, kocke, uzbrdice i stepeništa. Dok hodate tim kockama po uskim ulicama starog dela grada, koje se u talasima, sa sedam brda slivaju prema reci Težo, nema zapinjanja jer one imaju dušu za svačiju nogu. Večita je inspiracija slikarima, muzičarima, umetnicima, melaholični zavodnik, jer pored šarolike arhitekture iznova osvaja zvucima sanjalačke fado muzike i mirisima beskrajnog okeana, grad gde ljudi pričaju glasno, čuvaju svoju harizmu i kulturu, smeju se iskreno, a pevaju tužno. Lisabon će vas fascinirati svojim kosmopolitskim duhom i toplom, prisnom, gotovo provincijskom atmosferom. “Fado” i “obrigado” su prve dve reči koje naučite na portugalskom. I zaista u Lisabonu nekako sve stane u muziku i osmeh i to stvara jedistveni i ničemu sličan doživljaj ovog neponovljivog grada.

Program putovanja

1. dan: Beograd (Budimpešta) – Lisabon
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 2h pre leta ili na dogovorenom mestu i transfer do odlaznog aerodroma (Budimpešta, Temišvar, Sofija, Niš…) Po sletanju, transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan: Lisabon
Krećemo u obilazak Lisabona, šetamo Alfamom, starim mavarskim siromašnim kvartom, koja danas predstavlja živopisnu četvrt isprepletanih uskih ulica i šarenih fasada. Potom se penjemo do Bairo Alta – čuvenog umetničkog i boemskog kvarta, gde posećujemo neki od mnogobrojnih barova i uživamo u mohitu, kaipirinji ili kaipiroški – izbor je vaš! Noćenje.
3. dan: Lisabon
Slobodan dan ili odlazak na fakultativni izlet do najzapadnije tačke Evrope – Cabo da Roca. Uživamo u zadivljujućem pogledu na Atlantik i pravimo nestvarne fotografije. U povratku pravimo pauzu u Cascais -u, predivnom, mondenskom letovalištu koje je nekada bilo letnja rezidencija portugalskih kraljeva. Uživamo na plaži, kupamo se i igramo odbojku na pesku. Ukoliko nam vreme dozvoli, posetićemo fantastičan prirodni fenomen Boca da Inferno. Nakon povratka u Lisabon, preporučujemo vam odlazak u neki od restorana gde se sluša Fado muzika. Ovde možete uživati u tradicionalnoj portugalskoj kuhinji i muzici koja je nastala na ulicama Lisabona početkom 19. veka. Noćenje.
4. dan: Lisabon
Slobodan dan za individualne aktivnosti. Preporučujemo da obavezno iskusite vožnju čuvenim žutim tramvajem 28, obidjete tvrdjavu Sv. Djordja ili da posetite dvorac Belem i jednu od najstarijih lisabonskih poslastičarnica, gde možete probati pastel de nata, slatkiš koji je specijalitet u Lisabonu. Ukoliko želite da upoznate podvodni svet 4 okeana, obidjite drugi najveći akvarijum u Evropi – Lisabonski Oceanarium, odakle se pruža fantastičan pogled na najduži most u Evropi – Vasco da Gama. Za ljubitelje fudbala tu su čuveni stadioni Benfike i Sportinga. Noćenje.
5. dan: Lisabon – Beograd (Budimpešta)
Pakujemo stvari i imamo slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Beograd ili neki okolni grad i transfer do Beograda. Kraj putovanja.

Cena aranžmana obuhvata:

Cena aranžmana ne obuhvata:

Cena aranžmana ne obuhvata:

  • ulaznice za razgledanja predviđena programom,
  • obilazak Šenbruna – imperijal tura (25,-€), fakultativni izlet za Grac (30,€), poseta Dunavskom tornju (10,€) – minimum za realizaciju fakultativnog izleta je 30 plativih putnika, cene su podložne promenama,
  • međunarodno zdravstveno osiguranje (oko 1, -€ dnevno),
  • gradska komunalna taksa u iznosu od 2,€ po noći po osobi,
  • doplata za polazak iz Beograda – 5,€ po pravcu po putniku, minimum za realizaciju 10 putnika,
  • doplata za 1/1 sobu iznosi 80,-€.

Za prijave i uplate avansa od min. 100€ cena je 499€

Za prijave i uplate u celosti cena je 449

Booking / rezervacija

SMEŠTAJ:

LISABON: Hostelu Hans Brinker ili sl. – u širem centru Lisabona. Najbliža stanica metroa udaljena je 250 m od hostela. Metroom se do centra grada stiže za 15 minuta. Sobe su komforne i čiste. Svaka soba poseduje, tuš, wc. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4 (kreveti na sprat). Hostel nudi mogućnost  all-you-can-eat doručka. Hostel je povezan sa strogim centrom Lisabona metroom (10min.) ili šetnjom(25min).