Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

Prestonica zemlje izlazećeg sunca – TOKIO

734 €

POLAZAK: 24. februar 2020. - POVRATAK: 3. mart 2020.
9 dana (6 noćenja) – avionom

9 dana (6 noćenja) – avionom
POLAZAK: 24. februar 2020. – POVRATAK: 3. mart 2020.
Cena putovanja po osobi: 734 €

Program putovanja

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 9.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati. Sletanje u Dohu u 18.45.
Let za Tokio (QR 806) u 01.55 sati. Sletanje u Tokio u 17.55 sati po lokalnom vremenu. Japan, zemlja izlazećeg Sunca su drevnom tradicijom, predivnim predelima, fascinantnom kulturom. Prošlost Japana obiluje bogatim dogadjajima i zanimljivom istorijom. Ovo je zemlja bogata hramovima i svetilištima, istorijskim spomenicima, zemlja vrhunske tehnologije, i predivne arhitekture. Japan je oduvek bio privlačan turistima, bilo zato što je daleka destinacija, bilo zbog svoje bogate istorije i zanimljive kulture ili činjenice da je jedna od najnaprednijih zemalja na svetu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Doručak. Razgledanje grada čiji prvi podaci potiču iz sedmog veka nove ere. Na jugoistočnom delu ostrva Honšu, u Kanto regionu, na mestu nekadašnjeg malog ribarskog sela Eda, nastao je grad koji se danas prostire na preko 2000 kvadratnih kilometara, i obuhvata ostrva Izu i Ogasova. Tokio je svoje sadašnje ime dobio tek 1869. godine, kada je japanski car Mejdži svoje sedište preneo iz Kjota. Tokio u prevodu na naš jezik znači Prestonica Istoka. Tokio je glavni i najveći grad Japana i sastoji se od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela, a koji su se tokom više vekova spojili u jednu celinu.

Danas je ovo jedna od najmodernijih i najnaprednijih prestonica sveta. Razgledanje glavnih znamenitosti Centralnog Tokia (pesice i gradskim prevozom): Ginza - deo grada u kojem se nalazi najveći deo prodavnica luksuzne robe napoznatijih brendova, sedište Sonya i njihov muzej u kome se može videti dosadašnji razvoj, pozorište Ginza Kabukiza, hram Tsukiji Hongwanji kao i Tsukiji market, najveća pijaca ribe i morskih plodova u Japanu. Akihabara - Kvart poznat kao tehnološki deo Tokija, nazivaju ga još i električni grad. U specijalizovanim prodavnicama širok je izbor najnovijih tehničkih uređaja svih vrsta, od satova i fotoaparata do kompjutera i televizora. Takođe u Akihabari je puno prodavnica u kojima možete pronaći stripove, postere i igračke. Čitav kvart je jedan ogromni šoping centar elektronike na otvorenom.

Carska palata koja se nalazi na mestu nekadašnjeg Edo zamka. Veliki park okružen je masivnim zidinama u samom centru grada. Reč je o rezidenciji japanske carske porodice. Edo dvorac je nekada bio sedište porodice Tokugava, koja je vladala od 1603. do 1867. godine. Gradnja nove palate završena je 1888. godine. Tokom Drugog svetskog rata je porušena, ali je nakon rata izgrađena u istom stilu.

Pored palate, posetioci mogu da uživaju i u drugim objektima koji krase ovo predivno zdanje. Istočni vrtovi palate, otvoreni su za javnost tokom cele godine, dok je unutrašnji deo palate za javnost otvoren samo dva dana u toku godine, 23. decembra kada je carev rođendan i 2. januara, kada možete na balkonu videti članove carske porodice. Koishikawa Korakuen je jedan od najstarijih i najlepših vrtova u Japanu. Izgrađen je početkom Edo perioda ( 1600 – 1867 ), tokom vladavine porodice Tokugava. Kao i većina tradicionalnih japanskih vrtova, Koishikawa Korakuen pokušava da reprodukuje poznate predele u malom, koristeći bare, kamenje, drveće i veštačka brda. Mreža peščanih staza posetioce vodi kroz vidikovce. Ova mesta su prava oaza mira u užurbanom i pretrpanom Tokiu. Noćenje.
Doručak. Razgledanje najvecih znamenitosti Severnog i Zapadnog Tokia (odlazak metroom ili gradskim prevozom) Asakusa - Stari deo grada u kome je sačuvan tradicionalni izgled Tokija. Ovo je jedini deo Tokija u kome zaista se može osetiti prava atmosfera tradicionalnog Japana. Ovde se nalazi najstariji budistički hram u Tokiju Sensoji, sagrađen u 7. veku u čast boginje milosti Kannon.

Ulice koje vode prema hramu načičkane su štandovima na kojima se nalazi tradicionalna japanska odeća, štapići, kao i ukusni delikatesi. U blizini Asakuse nalazi se najviša zgrada u Japanu, Sky Tree, toranj visok 634 metra. Preporucujemo posetu Nacionalnom muzeju najstariji i najbolji muzej Japana, u kome su u pet izložbenih zgrada, izloženi eksponati poput odeće samuraja, mačeva, keramike, kaligrafskih zapisa, skulptura, umetnosti stare 2000 godina, moderne umetnosti.

Tu su još galerija dragocenosti Horyuji, i čudesan muzejski vrt, primer tradicionalnih japanskih vrtova. Shibuya - kvart prepun blještavih reklama na vrhovima zgrada, jedna od najpoznatijih šoping oblasti u Tokiju, mesto brojnih prodavnica, klubova i barova, popularno odredište mladih, najbolje mesto za noćni život. U ovom kvartu nalazi se spomenik psu Haschiku koji je 9 godina na istom mestu verno čekao svog vlasnika koji je preminuo. Shinjuku - Ovo je zapravo grad u gradu. U zapadnom delu Nishi Shinjuku je poslovna četvrt u kojoj se nalazi i zgrade vlade, dok je na istoku smeštena četvrt Higashi Shinjuku poznata po devojkama za zabavu i aparatima za kockanje.

U Shinjuku se nalazi i Golden gai, deo grada prepoznatljiv po najmanjim kafićima na svetu, od kojih je svaki uređen u nekom svom stilu. Shinjuku Gyoen je jedan od je jedan od najvećih i najpopularnijih parkova u Tokiu. Nalazi se na svega nekoliko minuta od stanice Shinjuku, a odlikuju ga prostrani travnjaci, vijugave staze za šetnju, kao i opuštajući ambijent za pravo uživanje. Ovo je jedno od najboljih mesta za uživanje u jedinstvenim cvetovima trešnje. Park je nastao u vreme Edo perioda, a kasnije su ga koristili carevi kao mesto za rekreaciju i zabavu. Tokom Drugog svetskog rata park je potpuno uništen, ali je već 1949. godine ponovo otvoren. Šarenilo i izgled vrta oslikani su u raznim stilovima, od kojih su mnogi došli sa zapada. Reč je o veoma živahnom mestu koje nikako ne treba propustiti.

Svetilište Meiji je hram posvećen duhovima cara Meiđija i njegove supružnice, carice Šoken. Svetilište Meiji i susedni park Yoyogi zajedno čine veliki šumski predeo, u kome se nalaze pešačke staze za pravo uživanje i beg od obližnje buke. Svetilište je završeno 1920. godine, osam godina nakon smrti cara, i šest godina nakon smrti carice. Objekat je uništen tokom Drugog svetskog rata, ali je veoma ubrzo obnovljen. Tokom vladavine cara Meiđija došlo je do velikog napretka u razvoju Japana, što je dovelo do toga da nakon njegove smrti ova država uđe u svet sila. Ova kapelica je jedan od najlepših primera japanske Shinto arhitekture. Smeštena je u sredini šumarka, oaze mira u centru grada. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet za Niko. Vožnja autobusom kroz predivnu prirodu do područja Nacionalnog parka, čuvenog u svetu po prirodnim lepotama, vodopadima, brojnim jezerima, planinama, izvorima tople vode. U podnožju planine Nantai, leži Chuzenji jezero, poznato po lososima i pastrnkama, idealno za šetnje, posmatranje ptica, nastalo pre 20.000 godina erupcijom upravo planine Nantai. Vožnja do grada Niko koji je na popisu UNESCO-ve svetske baštine i nalazi se na ulazu u Nacionalni park. Obilazak Toshogu hrama, najraskošnije ukrašen hram Japana, a ujedno i mauzolej Tokugawe, osnivača Tokugawa šogunata. Niko je bio centar sintoizma (Japanska religija) i budizma pa hram nosi elemente obe religije. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet za Kjoto. Odlazak brzim vozom u ranim jutarnjim satima u Kjoto grad smešten na ostrvu Honšu, u prefekturi Kjoto. Prostire se na površini od 827, 90 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 1 500 000 stanovnika. Zajedno sa gradovima Osaka I Kobe čini drugo po veličini metropolsko područje u Japanu. Razgledanje grada u kome je najbolje predstavljena bogata istorija I tradicija Japana. Simbioza tradicije I modernog načina života Kjoto čine savršenom gradom za nezaboravno uzivanje. Arheološka istražiivanja potvrdila su da je oblast oko grada Kjoto bila naseljena još pre više od 10 000 godina. Ipak, o Kjotou se pre šestog veka ne zna gotovo ništa. Osmi vek doneo je veliku promenu u istoriji ovog grada. Budističko sveštenstvo je sve više počelo da se meša u poslove carske uprave, što je tadašnjeg cara Kamua nagnalo da prestonicu premesti u područje van njihovog uticaja. Car je za prestonicu odabrao selo Uda.

Nova prestonica dobila je I novo ime, Heian-kyō. Brojna previranja u Japanu dovodila su do toga da je svaki vladar za sebe uzimao neko novo sedište. Međutim, ovo nije uticalo na to da Kjoto tokom tog perioda nominalno ostane prestonica. Kjoto je bio glavni grad Japana sve do 1869. godine, kada je to zvanje poneo Tokio. Petnaesti vek bio je veoma poguban za Kjoto. Grad je stradao tokom Oninskog rata, a svoj novi oblik počeo je da dobija sredinom šesnaestog veka. Hamaguri ustanak 1864. godine doveo je do toga je je Kjoto izgubio status prestonice. Ono što krasi nekadašnju prestonicu Japana jeste činjenica da je bio pošteđen razaranja tokom Drugog svetskog rata. Baš zbog toga se Kjoto smatra za centar japanske culture, koja se nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Povratak bzim vozom za Tokio. Noćenje.
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Veličanstveni vulkan Fudži, koji vekovima nadahnjuje japanske umetnike i inspiriše duboka religijska osećanja. Zbog svoje slikovitosti i značaja koji ima za Japance, Fudži je postao jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Japanska umetnost pokazuje da su Japanci razvili jaku vezu sa ovom planinom. Od svih radova koji prikazuju planinu, najstariji sačuvani je crtež na kliznim vratima iz razdoblja Heian koji datira iz XI. Veka. Fudži je danas sveto mesto za hodočašće mnogobrojnih grupa poklonika nastanjenih u njegovom podnožju Ova planina dominira pejzažom pacifičke obale glavnog japanskog ostrva Honšu, stalno mameći divljenje stanovnika i putnika na moru, kopnu i u vazduhu. Njen vrh uvek je obavijen snežnim omotačem ili oblacima. Povratak u hotel. Noćenje.
Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom. Let za Dohu (QR 807) u 22.20 sati.
Sletanje u Dohu u 04.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 06.50. Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Tokio-Doha-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Tokiu, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela) obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Dohi i Tokiu, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), ulaznice za kulturno istorijske spomenike, troskovi gradskog prevoza prilikom razgledanje graova, fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. 

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana: 

  • 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju 
  • 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje
  • 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradjana a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeca svakog narednog meseca. 

SMEŠTAJ 

Hotel u Tokiu kategorije tri zvezdice poput hotela „Apa Hotel Itabashi” 

Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI

  • Celodnevni izlet autobusom za Niko . Cena – 130 evra.
  • Celodnevni izlet vozom za Kjoto. Cena 390 evra. 
  • Izlet za Fudzi. Cena će biti naknadno utvrdjena.

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE 

  • Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
  • Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/3245 – 642.
  • Putnik Travel preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja agencije Putnik travel.

Agencija Grand Tours uskoro prelazi na novi sajt!

Do tada za sve informacije pozovite agenciju zbog validnosti podataka.

021/422-324; 011/361-60-47