Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

ISTANBUL+ KAPADOKIJA

699 €

19.03.– 24.03.2019. / 26.04. – 01.05.2019.
6 dana

Nekadašnja prestonicaRimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva Istanbul je jedini grad na svetu koji spaja i prostire se na dva kontinenta, mestu gde se susreću zapad i istok,raskršću civilizacija i religija.  Istovremeno, nalazi se i na sudaru različitih kultura i uticaja – evropskih i azijskih, što mu je i dalo unikatni šarm. Kroz istoriju nosio je različita imena – Bizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Stambol.Tokom svoje bogate prošlosti bio je u više navrata slavljen, paljen, prekrštavan i osvajan. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom, ali Istanbul je i dalje ostao njen centar. Grad na sudaru dve civilizacije i religije oduvek, grad koji je ispisao stranice istorije, najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte, centar trgovine i centar sveta više od jednog milenijuma ostaviće na vas utisak kao nijedan drugi. Dobrodošli na vrata Orijenta!

Oblast Kapadokija, jedinstvena u svetu, predstavlja čudo prirode koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Smeštena na svega 200 km od Antalije, ova čudesna pokrajina neopisive lepote, šarenih balona, kamenih dimnjaka, pećina i podzemnih gradova, predstavlja čudesan spoj prirode i istorije. Šetaćemo tunelima unutar podzemnih gradova, posetiti mnoštvo manastira i crkvi, uživati u neverovatnim pejzažima i tradicionalnoj turskoj kuhinji. Muzeji na otvorenom i prostrane doline su same neke od stvari koje ćemo posetiti, uz nezaobilaznu vožnju balonom, tokom koje ćemo na pravi način i iz potpuno drugo ugla, spoznati lepote ove fenomenalne regije

Program putovanja

1. dan: Beograd – Istanbul
Polazak se aerodroma Nikola Tesla u ranim jutarnjim časovima. Direktan let za Istanbul. Transfer do smeštaja. Nakon kratkotrajnog odmora, krećemo u obilazak dela grada u kome se nalazimo – Aksaraj, Laleli džamija, trg Beyazit. Po završenom razgledanju, preporučujemo odlazak do Kapali čaršije i obilazak tog ogromnog i specifičnog turskog bazara uz obavezno cenkanje pri kupovini. Degustirajte turski fast-food specijalitet kebab i sok od sveže ceđenog nara. Uveče slobodno vreme za istraživanje čari Istanbula uz piće i neizbežnu nargilu u nekom zabačenom kutku starog gradskog jezgra.. Noćenje.
2. dan: Istanbul
Slobodan dan ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak grada: Plava džamija, Aja Sofija, Sultanahmet trg sa starim hipodromom koji je nekada bio središte vizantijskog Konstatinopolja, Topkapi palata, nakon čega sledi prelazak preko Zlatnog roga Galata mostom, trg Taksim i obilazak Dolmabahče palate, uz pratnju stručnog vodiča. Po završenom razgledanju, sledi slobodno vreme za shopping i kupovinu suvenira. Noćenje.
3. dan: Istanbul – Kapadokija
Vreme do polaska na aerodrom možete iskoristiti za shopping i kupovinu suvenira, ili vam možemo ponudutu fakultativni izlet krstarenjem Bosforom – doživljaj Istanbula koji ne smete propustiti. Dok brodić lagano plovi smenjivaće se pogled na stare džamije i nove četvrti, evropski i azijski deo. Shvatićete zašto je Bosfor jedan od simbola ovog grada i razlog zbog koga je unikatan. U popodnevnim časovima polazak na aerodrom. Let do Kajzerija ili Nevsehira. Po sletanju, sledi transfer do hotela. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom i istraživanjem gradića Goreme, jednog od najvećih turističkih centara ove regije, koji leži u krajoliku nebičnih vulkanskih stena. Noćenje.
4. dan: Kapadokija
Krećemo u obilazak regije Kapadokija, vulkanskog područja čiji se geografski oblik formirao pre 10 miliona godina. Neverovatne prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni i pejzaži od kojih zastaje dah. Oduševiće nas umetnosti i arhitektura ovog regiona. Obilazimo zamak Uchisar, najvišu tačku regije. Nakon toga posetićemo Goreme -Muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih možemo videti freske koje datiraju iz 10. veka i opisuju život Isusa Hrista. Po završenom razgledanju, put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin gde ćemo posetiti tradicionalne grčke kuće unutar pećina. Slikamo se i uživamo u pogledu. Slobodno vreme za ručak, nakon čega ćemo posetiti lokalnu zanatsku radnju i naučiti kako se pravi grnčarija. Sledi poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Nestvaran prizor ostavlja nas bez daha. Nakon toga, sledi poseta još jednoj zanatskoj radnji, gde ćemo videti kako se ručno prave tepisi i čilimi, a zatim i poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Odmaramo u vinariji u Urgupu uz degustaciju vina. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Goreme. Slobodno vreme ili vam preporučujemo fakultativnu posetu tradicionalnoj turskoj večeri. Noćenje.

5. dan: Kapadokija
U ranim jutarnjim časovima preporučujemo fakultativnu vožnju balonom. Ovo je nešto što ne smete propustiti. Nestvarni pejzaži vulkanskih stena i priroda Kapadokije ostaviće vas bez daha. Gledamo izlazak sunca i pravimo nestvarne fotografije. Iskustvo i osećaj koji se doživaljava samo jednom! Ostatak dana predvidjen za obilazak podzemnog grada Derinkuju, nestvarnog mesta iz 7 veka p.n.e, u kome je sklonište pronalazilo oko 20.000 ljudi. Ovo je najveći otkopani podzemni grad u Turskoj, otvoren za posetioce davne 1969 godine, čija dubina doseže 55 metara. Šetamo tunelima i divimo se arhitekturi grada koji je preživeo napade Rimljana, Grka, Vizantije.. Nakon završenog razgledanja, put nas dalje vodi ka 16 km dugačkojm kanjonu doline Ihlara. Posetićemo jednu od mnogobrojnih crkvi koje se pojavljuju duž doline. Slobodno vreme za ručak u selu Belisirma. Turu nastavljamo posetom manastira Selime, iskopanom od strane hrišćanskih monaka u 13. veku. U povratku u hotel, zastaćemo u dolini golubova. Povratak u Goreme. Noćenje.
6. dan: Kapadokija – Beograd
U dogovoreno vreme, polazak ka aerodromu. Let za Beograd sa usputnim presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd gde sa osmehom na licu planiramo naredno Manga putovanje.

Cena aranžmana obuhvata:

Cena aranžmana ne obuhvata:

SMEŠTAJ:

ISTANBUL: Hotel Yuksel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Istanbula i dobro je povezan sa strogim centrom grada linijama javnog prevoza. Potrebno je nekoliko minuta vožnje tramvajem do Plave Džamije, Grand Bazara i Aja Sofije.  Bežični internet je dostupan u čitavom hotelu besplatno. Sobe su 1/2 i 1/3  i  svaka soba je moderno opremljena sa zasebnim kupatilom i   TV-om. U blizini hotela nalazi se supermarket i mnoštvo kafea.

KAPADOKIJA: Hotel Ciner 3* ili sl. –  nalazi se u mestu Goreme, na svega 5 minuta hoda od centra. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klimu, TV, sef, minibar i Wi-Fi. U sklopu hotela, gosti mogu uživati u restoranu tradicionalne turske kuhinje.

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

 699€

Za prijave do 01.09. i uplate avansa od min. 250€ cena je 659€