Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

ISTANBUL – avionom

149 €

09.09.-12.09.2018
4 dana/3 noćenja

Istanbul (nekada: Konstantinopolj, Carigrad) se nalazi na ulazu u Bosforski moreuz, a njegovo istorijsko srce smešteno je oko prirodne luke poznate i kao Zlatni Rog. Sa svojih 8.803.468 (10.018.735 sa periferijom) stanovnika, on je najveći grad Turske i jedan od najvećih evropskih gradova…

Program putovanja

1. dan (09.novembar 2018.) BEOGRAD – ISTANBUL. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 7.05 sati. Let za Istanbul u (TK 1082) u 09.05 sati. Sletanje na aerodrom “Kemal Ataturk” u 12.55 sati. Razgledanje autobusom jedinog grada na svetu koji se nalazi na obalama dva kontinenta, koji čuva neprocenjive vrednosti tri carstva, čija je prestonica bio. On je jedinstvena veza izmedju Istoka i Zapada i njihove prošlosti. Ali Istanbul nije samo čuvar prošlosti već živ i moderan grad. Pod njegovim večnim nebom, na kome se ocrtavaju kupole i minareti, vlada stalni žamor i pokret mase, buka vozila duž vijugavih sokaka popločanih kaldrmom, zvuci brodskih sirena trajekata koji saobraćaju izmedju obala Evrope i Azije, uzvici uličnih prodavaca u luci, pozivi vlasnika malih radnji na bazaru, uvek prisutnim mušterijama. Valensov viadukt, Zlatni rog, most Galata, rezidencijalni kvart Bejoglu, Trg Taksim, prelazak Bosforskog moreuza preko mosta Fatih Sultan Mehmed, džamija Mehmed paše Sokolovića, palata Topkapi, brdo Čamlidža... Transfer i smestaj u hotel. Noćenje.
2. dan (10.novembar 2018.) ISTANBUL. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje Bosforom i poseta patrijaršiji. Noćenje.
3. dan (11.novembar 2018.) ISTANBUL.. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni poludnevni obilazak istorijskog dela grada pešice: Antički hipodrom - centar gradskih zbivanja u rimsko doba inspirisan cirkusom Maksimusom u Rimu, projektovan je za trke i ostale javne aktivnosti. Plava Džamija - unikatna džamija sa 6 minareta, dobila je ime po veličanstvenom sjaju preko 20.000 pločica od nijansa plavo - zelene boje., Aja Sofija - koji se nalazi na jednom od 7 istanbulskih brežuljaka, preko puta Plave Džamije, najveća je znamenitost Istanbula. Bila je to nekada najpoznatija crkva u Konstantinopolju., Top kapi palata - je bila dvor turskih sultana od osvajanja Carigrada 1453. godine pa sve do početka XIX veka., Kapali čaršija - pravi mali grad sa svojim avenijama, ulicama, prolazima, kapijama i raskrsnicama. Osnovao ga je Mehmed II Fatih 1461. godine da bi omogućio trgovcima bezbedno mesto na kome u miru mogu prodavati svoju robu.... Noćenje.
4. dan (12. novembar 2018.) ISTANBUL – BEOGRAD. Doručak (Sobe treba napustiti do 10 sati). Slobodno vreme do transfera na aerodrom oko 15 sati. Let za Beograd u (TK 1083) u 19.45 sati. Sletanje u Beograd u 19.25 sati.


Cena aranžmana obuhvata:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:  avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd, transfer aerodrom – hotel -aerodrom, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim sobama ili dvokrevetnim sa pomoćnim ležajem  na bazi tri noćenje sa doručkom )samousluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča, usluge lokalnog vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: avionske i aerodromske takse (127 evra) u Beogradu i Istanbulu su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske spomenike i fakultativni izleti.

 

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana  je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene  a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana:

– 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

– 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje

– 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana a najkasnije

20 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

– Putnicima koji poseduju crvene, biometrijske pasoše Republike Srbije nije potrebna turska viza, i pasos mora da vazi jos najmanje 6

meseci od dana povratka sa putovanja.

– Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.

– Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim uz blagovremeni upit u poslovnici . Doplata za 1/1 sobu iznosi 45 evra.

– Agencija napominje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.