Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

Grac – Fabrika čokolade Zotter

Free

16./18. mart 2018. godine, cena: 4.400

Program putovanja

Polazak autobusom u 22:00 sata s aparkinga kod Lokomotive. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Gracu sa usputnim pauzama po potreebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti.
Dolazak u Grac u jutarnjim časovima, simpatičnog štajerskog gradića. Šetnja gradom i upoznavanje s kulturnim znamenitostima: Glavni Trg – Gradska Većnica – Opera – Glockenspiel – Kaštel – Katedrala... Fakultativni izlet do Riegersburga i fabrike čokolade Zotter koja se nalazi u predivnom ambijentu. Fabrika je spolja »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom ili nemačkom jeziku…) te keramičku kašiku za probanje čokoladnih smesa. Prva stanica u Schokoladen Theatru je bioskopska sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz bioskopa možete videti, opipati… Na sledećoj možete prvi put upotrebiti i keramičku kašiku te probati tekuću masu od čistog kakaa, još uvek bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopše ne podseća na čokoladu, čak je i pomalo neugodnog ukusa. No, na sledećim stanicama iz staklenih fontana na probanje vam se nude tekuće čokoladne smese, znači s dodanim mlekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvek smo tek na prvoj polovini puta kroz fabriku čokolade. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odseći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsečeni komadić u svoju keramičku kašiku i lagano grickati hodajući prema sledećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami sa odabirom nekog od ukusa koji vam se nude na probu. Poslednja prostorija pre izlaza je prodavaonica gde su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike probati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizallice, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije, vrlo blizu slovenske granice. U večernjim časovima polazak prema Srbiji. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti.
Dolazak u Novi Sad u jutarnjim časovima u zavisnosti od zadržavanja na granici.

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom visoke turističke klase (klima, audio i video oprema, toalet) na navedenim relacijama
 • svi obilasci po programu putovanja,
 • stručno turističko vođstvo puta,
 • organizacioni i drugi troškovi Agencije.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (oko 1,-€ dnevno), (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih),
 • ulaznice i fakultativne obilaske, fakultativni odlazak na izlet do fabrike čokolade Zotter – 20,€,
 • doplata za polazak iz Beograda – 5,€ po osobi po pravcu, minimum 10 osoba

Plaćanje:

30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,

– odloženo dva meseca nakon putovanja uz deponovanje čekova građana za neuplaćeni deo aranžmana ili administrativnom zabranom građana,

 • na rate kreditnom karticom banka Intesa, bez kamate,
 • uplatom na žiro račun Grand Toursa, banka Credit Agricole 330-0000015008215-31,

 

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

Napomena:

 

-U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni ispravnost putnih i drugih isprava.
 • Putnici koji poseduju strani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

 

 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

 

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 – 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ili kasnijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost.

 

To isključivo zavisi od hotela.

 

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

 

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

 

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

 

 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

 

 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik moze da osigura svoj prtljag kod nadleznih osiguravajucih kuca po uslovima istih.

– Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

 

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45  prijavljanih putnika.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije GRAND TOURSi YUTAe

LEP PROVOD I UDOBNO PUTOVANJE ŽELI VAM “GRAND TOURS” NOVI SAD.