Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

Dvorci Bavarske – 1. maj

155 €

30. april / 04. maj 2019.

Cena aranžmana: 195 € FIRTS MINUTE: 155 €

5 dana autobusom

Savezna Republika Nemačka, je jedna od najvećih industrijskih sila sveta, smeštena u centralnom delu Evrope. Izlazi na Severno i Baltičko more, a graniči sa Danskom, Poljskom, Češkom Republikom, Austrijom, Švajcarskom, Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Holandijom. Glavni grad je Berlin.

Minhen je osnovao Henri Lav, saksonski vojvoda, u 12. veku, kao centar trgovine i kovanja novca. Bavarska vojvodska porodica Vitelsbah je vladala iz ovog grada. Grad je uništio veliki požar u 14. veku ali ga je obnovio Luj IV koji je tada bio car Svetog rimskog crastva. Minhen su u 17. veku zauzeli Šveđani, a najviše se razvio dok su njime vladali bavarski kraljevi Makslimilijan I, Luj I i Luj II. Posle prvog svetskog rata je postao centar ideje o nacionalnom socijalizmu koja je dovela do uspona Adolfa Hitlera. Grad je bio teško oštećen za vreme drugog svetskog rata ali je kasnije obnovljen.

Program putovanja

Polazak autobusom iz Novog Sada sa parkinga kod “Lokomotive” na Železničkoj stanici u 22:00 časa. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
...Nastavak vožnje prema Minhenu. Fakultativni obilazak dvorca Herenkimze, na ostrvu najvećeg bavarskog jezera, Kimze. Ovaj dvorac je podignut u rokoko stilu, po uzoru na Versaj. Nakon obilaska palate i muzeja Ludviga II, pauza za odmor i osveženje. Dolazak u Minhen u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Potom sledi odlazak u razgledanje grada: autobusom do železničke stanice i nastavak peške (centralna gratska zona – pešačka zona) - Karlova kapija, Nova gradska kuća, Stara gradska kuća (muzej igračaka), Pivnica Hofbrauhaus, šoping zona Maximilian štrase... Slobodno vreme. Noćenje.
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni odlazak do najreprezentativnijeg dovorca – palate Ludviga II, Linderhof. Nakon obilaska polazak u dvorac Neusshwanstein. Poseta najlepšem dvorcu Bavarske i jednom od najlepšeg u Evropi, po legendi vezanog za Ludviga II Bavarskog, kralja labudova. Ovaj dvorac je inspirisao Volta Diznija za izradu prepoznatljive “špice” za brojne crtane filmove... U kasnim popodnevnim časovima povratak u Minhen. U večernjim časovima mogućnost organizovanog fakultativnog odlaska u neku od pivnica ili slobodno vreme. Noćenje.
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Salzburgu. Po dolasku razgledanje grada: Katedrala, Glokenšpil, Nadbiskupska palata, Mocartova kuća, Getraidegase, Mirabel dvorac i vrt, groblje Svetog Sebastijana… Slobodno vreme za individualna razgledanja. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti.
... dolazak u Novi Sad u jutarnjim časovima.

Cena aranžmana obuhvata:

Cena aranžmana: 195 € First minute: 155 €

 • prevoz autobusom visoke turističke klase (klima, audio-video oprema) prema programu,
 • 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u Minhenu u hotelu “Accom Haar” ili sličan sa 3*, u sobama 1/2 i 1/3 sa sopstvenim kupatilom,
 • obilasci po programu,
 • stručno turističko vođstvo putovanja,
 • organizacioni i drugi troškovi Agencije.

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • ulaznice za razgledanja i za dvorce, minimum za realizaciju fakultativnog izleta je 30 putnika,
 • brodsku kartu za  prelazak do dvorca Herenkimze, na ostrvu Kimze,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (1,- € po danu),
 • obavezna gradska komunalna taksa 2,€ devno po osobi,
 • doplata za polazak iz Beograda 5,€ po osobi po pravcu (minimum 10 putnika),
 • doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 70,-€ po osobi,

Plaćanje:

30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,

-odloženo dva meseca nakon putovanja uz deponovanje čekova građana za neuplaćeni deo aranžmana ili administrativnom zabranom građana,

 • na rate kreditnom karticom banka Intesa, bez kamate,
 • uplatom na žiro račun Grand Toursa, banka Credit Agricole 330-0000015008215-31,
 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

Napomena:

-U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni ispravnost putnih i drugih isprava.
 • Putnici koji poseduju strani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.
 • Preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 – 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ili kasnijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost. To isključivo zavisi od hotela.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).
 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Organizator putovanja nesnosi odgovornostz za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik moze da osigura svoj prtljag kod nadleznih osiguravajucih kuca po uslovima istih.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45  prijavljanih putnika.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije “GRAND TOURS” i YUTA-e

LEP PROVOD I UDOBNO PUTOVANJE ŽELI VAM “GRAND TOURS” NOVI SAD.

Preuzmite ponudu