Radno vremePonedeljak - Petak: 08:00h - 20:00h Subota: 08:00h - 15:00h
Novi Sad, Železnička 23/a
021/422-324, 422-325, 533-646
Beograd, Kraljice Natalije 78
011/3616047, 3616048

DOČEK NOVE GODINE-TREBINJE

99 €

30.12.2018 - 03.01.2019.
4 dana/3 noćenja sa doručkom
 • Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smešten na poluostrvu između reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije. Andrićgrad je nastao kao ideja prof. Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. To je ustvari vizija kako je Višegrad mogao izgledati da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. U arhitektonskom pogledu sam grad je mešavina različitih epoha i stilova koji su je smenjivali kroz istoriju ovog područija: vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam. Tokom šetnje kroz glavnu ulicu-korzo posetioci će moći da se vrate u prošlost :
  „ona praktično spaja dva perioda – fragmente renesanse sa otomanskim periodom i Vizantijom.
  – Na ulazu se karavan saraj susreće sa bizantskim dvorom, a u nastavku će biti ono što je mogla da izgradi Austrija, a nije, kao što i otomanska imperija nije izgradila ono što je trebala da izgradi. Na kraju, prema glavnom trgu, koji je neka vrsta klasicizma, koji je trebao nastati za vreme kraljevine između dva svetska rata, razvijaće se ulica sa delovima renesanse, koje je mogla napraviti Austrija“
  Prof. Emir Kusturica
 • Trebinje: Pravi dragulj Hercegovine ODUVEK je Trebinje lepotom i samosvojstvenom patinom plenilo posetioce, čak i one koji bi na putu do Jadrana samo svratili da predahnu i popiju kafu u hladu čuvenih platana. Ali, poslednjih godina, grad podno Leotara postao je pravi turistički hit. Odlazak u ovaj grad je svojevrsno hodočašće, važan čas književnosti i istorije, ali i mesto uživanja. Jer, Trebinje je grad Jovana Dučića, Vasilija Ostroškog, Tvrdoša, platana, sunca, vinarija…Kao istinski biser Hercegovine, čiji šarm i gostoprimstvo opijaju, grad na Trebišnjici, nudi brojne sadržaje – od muzeja, kulturno-istorijskih spomenika i manastira, preko prelepog starog gradskog jezgra do uživanja u akva-parku i lokalnim vinarijama.

 •  Dubrovnik : Opasan svojim prepoznatljivim zidinama dugim gotovo dva kilometra, Dubrovnik je prema mnogima, jedan od najlepših i najpopularnijih gradova Sredozemlja. Stari grad okružen je visokim odbrambenim zidinama koje su do danas izvrsno očuvane. One su najveća atrakcija turistima jer je šetnja po 1940 metara dugim zidinama i prekrasan pogled na Dubrovnik, ostrva i more jedinstven doživljaj. Ali na tu šetnju nikako nemojte krenuti po jakom suncu jer je izuzetno naporna. Najbolje vreme je ujutro ili kasno poslepodne i ponesite puno vode. Na severnoj strani zidina nalazi se okrugla Kula Minčeta, sagrađena u 15. stoleću. U njenoj je gradnji sudelovao i poznati graditelj Juraj Dalmatinac.
  Tvrđava Sv. Ivan štitila je ulaz u dubrovačku luku.
  Na istočnoj strani zidina nalazi se tvrđava Revelin. Sagrađena je u 15. veku radi zaštite grada od turske opasnosti
 • Mostar:Sa oko 80.000 stanovnika Mostar je oduvek srce Hercegovine. Jedan je od četiri službena grada BiH i sedište Hercegovačko-neretvanskog kantona. Razvijao se u kanjonu Neretve, oko mostova po čijim čuvarima i dobija ime. Centralno mesto pripada Starom gradu i kamenom mestu, koji se i nalaze na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Omeđen je planinama Velež i Prenj, a najpoznatija brda oko gradske kotline su: Hum, Brnovo Brdo, Galac, Orlovac, Planinica i Fortica. Pored Neretve, kroz Mostar teče i reka Radobolja.

Program putovanja

1. dan 30.12.2018. - Trebinje
Polazak u 01:00 iza ponoći sa Lokomotive kod Železničke stanice. Vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Trebinje u jutarnjim satima, smeštaj u Hotel i kraća pauza radi odmora. Nakon toga, obilazak grada sa vodičem, manastira hercegovačka Gračanica u kojem je sahranjen poeta Jovan Dučić. Zatim vožnja i dolazak u manastir Tvrdoš. Poseta manastiru i povratak u centar. Šetnja starim ulicama grada na Trebišnjici, fotografisanje pored Anđelkine kapije i ispred spomenika Dučiću, slobodno vreme za individualna razgledanja. Noćenje.
2. dan 31.12.2018. Trebinje - Dubrovnik
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska za Dubrovnik. Obilazak starog grada: šetnja Stradunom u pratnji lokalnog turističkog vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, fakultativni obilazak po želji Gradskih zidina sa tvrđavom Lovrijenac, Kneževog dvora, Pomorskog muzeja... (cena izleta 15,€). Povratak u Trebinje u popodnevnim časovima. Priprema za doček Nove Godine uz svečanu novogodišnju večeru i dobru muziku. Noćenje.
3. dan 01.01.2019. Trebinje - Mostar
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u Mostar. Po dolasku obilazak grada u pratnji stručnog vodiča: Stari most, spomen kuća Svetozara Ćorovića. Slobodno vreme u uskim mostarskim ulicama sa bezbroj dućana, suvenirnica, kafića... Povratak u Trebinje u večernjim časovima. Noćenje
4. dan 02.01.2019.Trebinje- Andric grad – Novi Sad Nakon doručka odjava iz hotela, i polazak prema Andrićgradu, tvorac ovog projekta je Emir Kusturica, a za posetioce grad je otvoren 2012. Sa pedesetak objekata od kamena u ovom gradu nalazi se crkva, stari trgovi, stari han, dućani…Polazak za Srbiju, vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe i zbog obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Novi Sad u kasnim večernjim časovima u zavisnosti od zadržavanja na granici.

Cena aranžmana obuhvata:

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusima visoke turističke klase na relacijama po programu putovanja (klima, audio i video oprema),
 • smeštaj u Motelu Konak na Mosku na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • Svecana Novogodisnja vecera uz muzicki program (lignje, pastrmka, teletina ispod sača, natur šnicla – izbor jednog od 4 ponuđena jela uz koji se služi salata i prilog).
 • obilazak prema programu sa turističkim vodičima u Mostaru, Trebinju, Andricgradu
 • troškove organizacije putovanja.

Cena aranžmana ne obuhvata:

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativni izlet za Dubrovnik sa lokalnim vodičem – 15 €, minimum za realizaciju fakultativnog izleta 30 plativih putnika,
 • fakultativni izlet za Mostar sa lokalnim vodičem – 15 €, minimum za realizaciju fakultativnog izleta 30 plativih putnika,
 • troškove zdravstvenog osiguranja – oko 1€ dnevno
 • doplata za polazak iz Beograda – 5 € po osobi po pravcu, minimum za realizaciju 10 plativih putnika,
 • komunalna gradska takse – 2,€ po noći po osobi – plaća se na licu mesta vodiču
 • konzumaciju pića u objektu

 

 • Plaćanje:
  • 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre početka putovanja,
  • odloženo do maja meseca uz deponovanje čekova građana za neuplaćeni deo aranžmana ili administrativnom zabranom građana,
  • na rate kreditnom karticom banka Intesa, bez kamate,
  • uplatom na žiro račun Grand Toursa, banka Credit Agricole 330-0000015008215-31,

   

  • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

   

  Napomena:

   

  -U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

   

  • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni ispravnost putnih i drugih isprava.

   

  • Putnici koji poseduju strani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

   

  • Preporučujemo da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.

   

  • Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu u toku putovanja.
  • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.

   

  • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 – 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ili kasnijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost.

   

  To isključivo zavisi od hotela.

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

   

  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…).

   

  • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Jedino validan je pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

   

  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…).

   

  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

  – Organizator putovanja nesnosi odgovornostz za stvari i prtljag putnika u toku putovanja i u samim hotelima. Putnik moze da osigura svoj prtljag kod nadleznih osiguravajucih kuca po uslovima istih.

  – Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.

  • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 prijavljanih

  Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije GRAND TOURSi YUTAe

  LEP PROVOD I UDOBNO PUTOVANJE ŽELI VAM “GRAND TOURS” NOVI SAD.